Krijg de sims 4 niet meer werkend

Hier kan je technische vragen stellen.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4073
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor tarac » 22 Okt 2017, 12:11

SimpieBerna schreef:Hoi Tarac,

Het spel stond niet op pauze.
Ik heb dezelfde problemen als ik hem activeer via poweriso.


ik vind het overigens niet echt een ramp hoor een paar keer klikken en hij doet het.

maar een keer klikken is niet voldoende, dan krijg ik die foutmelding maar er wordt ook niks geactiveerd.


Je kunt het misschien niet erg vinden, maar het hoort niet zo te zijn.
Heb je misschien een computer met 2 grafische kaarten, b.v. een Intel die via de CPU werkt en minder presteert + een veel betere AMD of Nvidia ?

In Windows 10, klik eens met rechts op het Windows logo links onder op de taakbalk
Kies Apparaatbeheer.
Klik op Beeldschermadapters
Staan er daar meer dan 1, dan heb je "switchable graphics".
Staat er een Nvidia bij, kijk dan HIER
Staat er een ATI/AMD, kijk dan HIER

Edit (heeft verder niks met de Sims te maken):
Wanneer ik naar je inlog-profiel kijk op dit forum dan zie ik:
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/52.0.2743.116 Safari/537.36 Edge/15.15063

Je hebt dus Windows 10 maar maakt gebruik van Apple onderdelen + meerdere browsers, Chrome, Safari en Edge
Ter vergelijking, mijn profiel
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Dus ook Windows 10 64-bits en Firefox als browser.
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3167
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor Bee » 22 Okt 2017, 14:06

SimpieBerna schreef:Hoi Tarac,

Het spel stond niet op pauze.
Ik heb dezelfde problemen als ik hem activeer via poweriso.


ik vind het overigens niet echt een ramp hoor een paar keer klikken en hij doet het.

maar een keer klikken is niet voldoende, dan krijg ik die foutmelding maar er wordt ook niks geactiveerd.


Ik heb ook mijn spel ge-update, eerst naar versie 1.34 volgens bijgeleverd readme-bestandje in de download.
Toen naar versie 1.35

Alles werkt als een tierelier. Start gewoon op via de snelkoppeling die ik al had.
Geen bevroren sims, werelden laden probleemloos. Geen missende teksten.

Wat er dan misgaat bij jou, geen idee. Ik denk zelf dat het PC-gerelateerd moet zijn.
Maak eens een nieuwe simsmap (zoals ik al eerder aangaf hierboven), al je instellingen worden dan vernieuwd.
Of geef eens een DxDiag van je PC, zodat we kunnen zien waar het eventueel mis kan gaan.

Zo geef je een DxDiag:

Klik op de Windowstoets + R
Typ het volgende in: "DxDiag".
Als het scherm klaar met laden is, klik dan op "alle gegevens opslaan".
Kies als locatie gewoon je bureaublad.
Plaats het bestandje als bijlage bij je bericht

(Zie ook op het forum: viewtopic.php?f=7&t=26)
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 16:04

Hier is dat bestandje
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3167
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor Bee » 22 Okt 2017, 16:36

SimpieBerna schreef:Hier is dat bestandje


Hier hebben we verdraaid weinig aan, we moeten juist je Display devices, geheugen, etc. kunnen zien om je te helpen ... Heb je items verwijderd?
De mijne ziet er bv zo uit:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4073
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor tarac » 22 Okt 2017, 16:39

SimpieBerna schreef:Hier is dat bestandje


ONGELOOFLIJK !!!!!!
Dit heb ik nog nooit eerder gezien.
Gelukkig zegt het dat de dxdiag gecrashed is in eigenlijk ALLE sectoren.
DxDiag Previously: Crashed in system information (stage 1) & Direct3D (stage 1) & DirectSound (stage 3) & DirectShow (stage 1) & Diagnostics (stage 1).


Zou je het aub nog een keer willen proberen om een dxdiag te maken ?
1. Houdt Windowstoets ingedrukt
2. Tik op R
3. Tik in het venster dxdiag en klik op OK
4. wacht tot links onder het balkje helemaal volgelopen is
5. Klik op alle gegevens opslaan.
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 17:27

heb ik weer, ben ik weer een speciaal geval haha
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 17:28

heb geen chrome op pc ook geen safari

wel microsoft edge :)

en fire fox
Laatst gewijzigd door SimpieBerna op 22 Okt 2017, 17:31, 1 keer totaal gewijzigd.
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 17:31

de nieuwe versie
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 17:35

Beeldscherm adapter
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4073
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor tarac » 22 Okt 2017, 17:55

Die computer moet de Sims 4 "met 2 vingers in de neus" fluitend kunnen spelen.
De vraag alleen is of De Sims 4 jouw grafische kaart wel herkent.

Open je de Sims 4 voortgangsmap in Documenten\Electronic Arts.
Open het bestandje Config.log met kladblok.
Blader wat naar beneden naar === Graphics Device info ===
Bij Name (database): zie je de naam van je grafische kaart met daarachter [Found: 1, Supported: 1] (tenminste, dat ZOU er moeten staan)
Is er ergens een 0, geef dat de inhoud van de regel Chipset: door (kopieer/plak)
Bij mij is dat b.v. Chipset: Vendor: 10de, Device: 0a22, Board: 1141174b, Chipset: 00a2

Want het zou zonde zijn als de Sims 4 niet de volledige mogelijkheden van je grafische kaart benut.

Overigens biedt dit nog geen oplossing voor het meermaals moeten klikken om het spel te starten.
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 18:27

haha lol Tarac, met 2 vingers in de neus.


=== Graphics device info ===
Number: 0
Name (driver): AMD Radeon HD 7000 series
Name (database): AMD Radeon HD 7000 Series [Found: 1, Supported: 1]
Vendor: ATI
Chipset: Vendor: 1002, Device: 6778, Board: d145174b, Chipset: 0000
Driver: aticfx64.dll, Version: 8.17.10.1404, GUID: D7B71EE2-2438-11CF-8771-4FF1BEC2C535
Driver version: 1404
Monitor: \\.\DISPLAY1
Texture memory: 2032MB
Vertex program: 3.0
Pixel program: 3.0
Hardware TnL: 1
Opt. features: +sab +a8l8 +rgba16f +r32f +bc4 +bc5 -rawz +intz
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4073
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor tarac » 22 Okt 2017, 18:58

SimpieBerna schreef:haha lol Tarac, met 2 vingers in de neus.


=== Graphics device info ===
Number: 0
Name (driver): AMD Radeon HD 7000 series
Name (database): AMD Radeon HD 7000 Series [Found: 1, Supported: 1]
Vendor: ATI
Chipset: Vendor: 1002, Device: 6778, Board: d145174b, Chipset: 0000
Driver: aticfx64.dll, Version: 8.17.10.1404, GUID: D7B71EE2-2438-11CF-8771-4FF1BEC2C535
Driver version: 1404
Monitor: \\.\DISPLAY1
Texture memory: 2032MB
Vertex program: 3.0
Pixel program: 3.0
Hardware TnL: 1
Opt. features: +sab +a8l8 +rgba16f +r32f +bc4 +bc5 -rawz +intz


Ook hier weer niks aan te merken. Alles in orde.
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3167
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor Bee » 22 Okt 2017, 19:23

tarac schreef:Overigens biedt dit nog geen oplossing voor het meermaals moeten klikken om het spel te starten.


Het enige wat ik nog kan bedenken is de eigenschap 'geduld oefenen' maar het moet toch niet al te lang duren met deze PC voordat het spel opstart ..
Misschien nog een update voor de grafische kaart?? Deze is van 3-8-2015 zag ik.
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 19:29

ja, dacht ikzelf ook al aan om die up te daten, ga ik gelijk doen!
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3167
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor Bee » 22 Okt 2017, 19:33

SimpieBerna schreef:ja, dacht ikzelf ook al aan om die up te daten, ga ik gelijk doen!


Zie hier: https://sims4.weebly.com/atiamd-updaten.html
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 22 Okt 2017, 20:02

Dat ga ik straks doen

ben the sims 4 nu opnieuw aan het installeren vanaf de power iso schijf niet vanaf mijn externe schijf. :)

heb wel back up gemaakt, zo slim ben ik nog wel haha
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 23 Okt 2017, 12:48

Bee; jouw tip over een nieuwe map ga ik nog doen.


heb nu een ander probleem, nou ja ik niet. :) bij mijn dochter haar sims duurt het zo lang met opstarten.

zij kan wel een keer klikken, heeft een laptop waar de sims 4 met 2 vingers in de neus vloeiend zou moeten draaien.
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 23 Okt 2017, 13:42

Nou mensen, die tip van Bee heeft wel geholpen. hoef nu maar een paar keer te klikken en hij draait. :)
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3167
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor Bee » 23 Okt 2017, 14:06

Je moet maar één keer klikken en dan WACHTEN!!! ;) :)
Ga je dan wéér klikken dan duurt het alleen maar langer!
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 24 Okt 2017, 07:46

1 keer klikken en ik krijg die foutmelding en er gebeurd verder NIKS
maar dan nog een keer klikken en hoppa


ben ik heel blij mee,

nu de familie nog sneller opladen, duurt erg lang.
SimpieBerna
Gebruiker
Berichten: 34
Lid geworden op: 16 Okt 2017, 20:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor SimpieBerna » 26 Okt 2017, 09:54

Hallo, mag ik hier mijn volgende nieuwe vragen stellen?

Is er een cheat waarmee je je familie inventaris snel kunt legen?

ik kan er niet een vinden op google.

En graag tips voor mijn dochter haar sims op de laptop die laad langzaam op.

cache leegmaken kan niet want bestand kan niet verwijderd worden. en de sims staat dan niet aan!
ik heb hetzelfde probleem.


alvast bedankt
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3167
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor Bee » 27 Okt 2017, 15:44

SimpieBerna schreef:Hallo, mag ik hier mijn volgende nieuwe vragen stellen?

Is er een cheat waarmee je je familie inventaris snel kunt legen?

ik kan er niet een vinden op google.

En graag tips voor mijn dochter haar sims op de laptop die laad langzaam op.

cache leegmaken kan niet want bestand kan niet verwijderd worden. en de sims staat dan niet aan!
ik heb hetzelfde probleem.


alvast bedankt


Het best kun je op het forum kijken om te zien waar jouw vraag thuishoort, het is bij ons niet de gewoonte om alle vragen in 1 topic te zetten als ze met het topic niets van doen hebben... Heb ze nu wel even beantwoord

Een cheat om je familie-inventaris in één keer leeg te maken weet ik helaas ook niet. Wel is het zo dat je die niet te vol moet laten worden.

Waarom je de cache niet kunt verwijderen, geen idee. Ook hier weer: ws wordt het verhinderd door Origin?
Misschien kun je dit proberen:

Origin in-game uitschakelen
Als Origin in-game is ingeschakeld kun je onder meer op het internet browsen, chatten met vrienden en instellingen aanpassen zonder het spel te verlaten. Origin in-game leidt soms ook tot problemen en dan kun je het beter uitschakelen. Als later blijkt dat Origin in-game niet het probleem veroorzaakt, kun je het altijd weer inschakelen.
Compleet uitschakelen
Start Origin en login.
Ga naar de Applicatie instellingen in het Origin menu links bovenaan het venster.
Selecteer achtereenvolgens de tabbladen Meer en Origin in-game.
Vink het bijbehorende vakje uit.


Tips voor je dochter haar laptop:
Je weet de weg inmiddels, even een DxDiag etc. Onze glazen bol werkt nog steeds niet ..
Nieuwe sims4 map maken, geregeld het prikbord leegmaken en je inventaris opschonen, etc.

Maar zoals gezegd kijk even op het forum waar de vraag thuishoort.
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4073
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Krijg de sims 4 niet meer werkend

Berichtdoor tarac » 27 Okt 2017, 16:19

Jouw vraag zou dus b.v. HIER thuis horen.
En dan daar evt. een nieuw onderwerp starten.

Terug naar “Sims 4 - Technisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast