Game hapert door videokaart?

Hier kan je technische vragen stellen.
Plaats reactie
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

PJOHNS schreef: 09 sep 2020, 23:11 Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
Ik heb een NVIDIA kaart en gebruik de GeForce Experience om de Sims te openen.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4549
Lid geworden op: 15 nov 2014, 23:06
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door tarac »

PJOHNS schreef: 09 sep 2020, 23:11 Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
Met de Sims 3 weet je het eigenlijk nooit.
Ik heb een dure laptop met een Nvidia + een Intel grafische kaart en die loopt steeds vast bij de Sioms 3.
Mijn (goedkope) PC, ook met een mindere Nvidia kaart dan die in de laptop speelt het echter moeiteloos.
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3455
Lid geworden op: 17 nov 2014, 10:14
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door Bee »

PJOHNS schreef: 09 sep 2020, 23:11 Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
Lees even dit topic hoe je dit probleem oplost in sims 3:
https://www.tarac.nl/simsforum/viewtopi ... =16&t=4564
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

Bee schreef: 10 sep 2020, 12:17
PJOHNS schreef: 09 sep 2020, 23:11 Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
Lees even dit topic hoe je dit probleem oplost in sims 3:
https://www.tarac.nl/simsforum/viewtopi ... =16&t=4564
Ik had hem al gelezen, maar begreep er niks van. Vandaar een nieuwe topic.
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

tarac schreef: 10 sep 2020, 09:19
PJOHNS schreef: 09 sep 2020, 23:11 Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
Met de Sims 3 weet je het eigenlijk nooit.
Ik heb een dure laptop met een Nvidia + een Intel grafische kaart en die loopt steeds vast bij de Sioms 3.
Mijn (goedkope) PC, ook met een mindere Nvidia kaart dan die in de laptop speelt het echter moeiteloos.

Ik denk wel dat het daaraan ligt, want mijn settings in de spel zijn zo hoog mogelijk. Misschien ligt de lag daaraan. Weet je misschien hoe ik dit kan oplossen? (Dus mijn kaart te laten herkennen in de spel)
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4549
Lid geworden op: 15 nov 2014, 23:06
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door tarac »

PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 12:22
tarac schreef: 10 sep 2020, 09:19
PJOHNS schreef: 09 sep 2020, 23:11 Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
Met de Sims 3 weet je het eigenlijk nooit.
Ik heb een dure laptop met een Nvidia + een Intel grafische kaart en die loopt steeds vast bij de Sioms 3.
Mijn (goedkope) PC, ook met een mindere Nvidia kaart dan die in de laptop speelt het echter moeiteloos.

Ik denk wel dat het daaraan ligt, want mijn settings in de spel zijn zo hoog mogelijk. Misschien ligt de lag daaraan. Weet je misschien hoe ik dit kan oplossen? (Dus mijn kaart te laten herkennen in de spel)
Ja, maar dan heb ik wat gegevens van je videokaart nodig:
1. Open Documenten\Electronic Arts\de Sims 3
2. Open het bestand DeviceConfig met kladblok
3. Scroll wat naar beneden naar =====Graphics Device Info =====
4. Daar zie staan Chipset: Vendor: en wat gegevens daarachter.
5. Kopieer die regel en geef het aan me door.

Aan de hand van die gegevens kan ik een regeltje voor je maken die je dan later kan plakken in je installatiemap van de Sims 3\Game\Bin\GraphicsCArds.
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

tarac schreef: 10 sep 2020, 13:36
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 12:22
tarac schreef: 10 sep 2020, 09:19
PJOHNS schreef: 09 sep 2020, 23:11 Hallo iedereen,
Ik heb net een nieuwe gaming laptop aangeschaft om Sims 3 en 4 te kunnen spelen.
Alleen na een tijdje Sims 3 gespeeld te hebben, hapert hij de hele tijd. Ik heb een paar CC & mods gedownload, die ik uiteraard eruit heb gehaald om te kijken of het daaraan lag maar helaas. Nou weet ik dat de Sims 3 niet mijn videokaart kan vinden (waarschijnlijk omdat-ie te nieuw is), zou het daaraan liggen? En hoe zou dat kunnen oplossen?
Met de Sims 3 weet je het eigenlijk nooit.
Ik heb een dure laptop met een Nvidia + een Intel grafische kaart en die loopt steeds vast bij de Sioms 3.
Mijn (goedkope) PC, ook met een mindere Nvidia kaart dan die in de laptop speelt het echter moeiteloos.

Ik denk wel dat het daaraan ligt, want mijn settings in de spel zijn zo hoog mogelijk. Misschien ligt de lag daaraan. Weet je misschien hoe ik dit kan oplossen? (Dus mijn kaart te laten herkennen in de spel)
Ja, maar dan heb ik wat gegevens van je videokaart nodig:
1. Open Documenten\Electronic Arts\de Sims 3
2. Open het bestand DeviceConfig met kladblok
3. Scroll wat naar beneden naar =====Graphics Device Info =====
4. Daar zie staan Chipset: Vendor: en wat gegevens daarachter.
5. Kopieer die regel en geef het aan me door.

Aan de hand van die gegevens kan ik een regeltje voor je maken die je dan later kan plakken in je installatiemap van de Sims 3\Game\Bin\GraphicsCArds.
=== Graphics device info ===
Number: 0
Name (driver): NVIDIA GeForce GTX 1650
Name (database): NVIDIA GeForce GTX 1650 [Found: 0, Matched: 0]
Vendor: NVIDIA
Chipset: Vendor: 10de, Device: 1f91, Board: 109f1043, Chipset: 00a1
Driver: nvldumd.dll, Version: 27.21.14.5206, GUID: D7B71E3E-5CD1-11CF-A567-91301BC2D635
Driver version: 5206
Monitor: \\.\DISPLAY1
Texture memory: 32MB <<OVERRIDE>>
Vertex program: 3.0
Pixel program: 3.0
Hardware TnL: 1
-
Dankjewel alvast!!
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4549
Lid geworden op: 15 nov 2014, 23:06
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door tarac »

PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 14:57
=== Graphics device info ===
Number: 0
Name (driver): NVIDIA GeForce GTX 1650
Name (database): NVIDIA GeForce GTX 1650 [Found: 0, Matched: 0]
Vendor: NVIDIA
Chipset: Vendor: 10de, Device: 1f91, Board: 109f1043, Chipset: 00a1
Driver: nvldumd.dll, Version: 27.21.14.5206, GUID: D7B71E3E-5CD1-11CF-A567-91301BC2D635
Driver version: 5206
Monitor: \\.\DISPLAY1
Texture memory: 32MB <<OVERRIDE>>
Vertex program: 3.0
Pixel program: 3.0
Hardware TnL: 1
-
Dankjewel alvast!!
Download DIT BESTAND
Open je installatiemap van de Sims 3 -> Game ->Bin en kopieer het naar die map (overschrijven, ja)
In mijn Documenten\Electronic Arts\de Sims 3 verwijder het bestand DeviceCofig.
Start nu je apel opnieuw op.
In het nieuwe gevormde bestand Documenten\Electronic Arts\de Sims 3\DeviceConfig moet je nu NVIDIA Geforce GTX 1650 (Found; 1, Matched 1) zien.
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

tarac schreef: 10 sep 2020, 15:37
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 14:57
=== Graphics device info ===
Number: 0
Name (driver): NVIDIA GeForce GTX 1650
Name (database): NVIDIA GeForce GTX 1650 [Found: 0, Matched: 0]
Vendor: NVIDIA
Chipset: Vendor: 10de, Device: 1f91, Board: 109f1043, Chipset: 00a1
Driver: nvldumd.dll, Version: 27.21.14.5206, GUID: D7B71E3E-5CD1-11CF-A567-91301BC2D635
Driver version: 5206
Monitor: \\.\DISPLAY1
Texture memory: 32MB <<OVERRIDE>>
Vertex program: 3.0
Pixel program: 3.0
Hardware TnL: 1
-
Dankjewel alvast!!
Download DIT BESTAND
Open je installatiemap van de Sims 3 -> Game ->Bin en kopieer het naar die map (overschrijven, ja)
In mijn Documenten\Electronic Arts\de Sims 3 verwijder het bestand DeviceCofig.
Start nu je apel opnieuw op.
In het nieuwe gevormde bestand Documenten\Electronic Arts\de Sims 3\DeviceConfig moet je nu NVIDIA Geforce GTX 1650 (Found; 1, Matched 1) zien.
Er staat Found: 1, Matched: 0

De orginele GraphicsCards.sgr bestand is nog steeds in het document, ik weet niet of het daar aan ligt.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4549
Lid geworden op: 15 nov 2014, 23:06
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door tarac »

PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 17:03
tarac schreef: 10 sep 2020, 15:37
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 14:57
=== Graphics device info ===
Number: 0
Name (driver): NVIDIA GeForce GTX 1650
Name (database): NVIDIA GeForce GTX 1650 [Found: 0, Matched: 0]
Vendor: NVIDIA
Chipset: Vendor: 10de, Device: 1f91, Board: 109f1043, Chipset: 00a1
Driver: nvldumd.dll, Version: 27.21.14.5206, GUID: D7B71E3E-5CD1-11CF-A567-91301BC2D635
Driver version: 5206
Monitor: \\.\DISPLAY1
Texture memory: 32MB <<OVERRIDE>>
Vertex program: 3.0
Pixel program: 3.0
Hardware TnL: 1
-
Dankjewel alvast!!
Download DIT BESTAND
Open je installatiemap van de Sims 3 -> Game ->Bin en kopieer het naar die map (overschrijven, ja)
In mijn Documenten\Electronic Arts\de Sims 3 verwijder het bestand DeviceCofig.
Start nu je apel opnieuw op.
In het nieuwe gevormde bestand Documenten\Electronic Arts\de Sims 3\DeviceConfig moet je nu NVIDIA Geforce GTX 1650 (Found; 1, Matched 1) zien.
Er staat Found: 1, Matched: 0

De orginele GraphicsCards.sgr bestand is nog steeds in het document, ik weet niet of het daar aan ligt.
De kaart is nu in elk geval gevonden maar nog niet gematched
Herhaal de instructies maar nu met GraphicsRules
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

tarac schreef: 10 sep 2020, 17:35
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 17:03
tarac schreef: 10 sep 2020, 15:37
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 14:57
=== Graphics device info ===
Number: 0
Name (driver): NVIDIA GeForce GTX 1650
Name (database): NVIDIA GeForce GTX 1650 [Found: 0, Matched: 0]
Vendor: NVIDIA
Chipset: Vendor: 10de, Device: 1f91, Board: 109f1043, Chipset: 00a1
Driver: nvldumd.dll, Version: 27.21.14.5206, GUID: D7B71E3E-5CD1-11CF-A567-91301BC2D635
Driver version: 5206
Monitor: \\.\DISPLAY1
Texture memory: 32MB <<OVERRIDE>>
Vertex program: 3.0
Pixel program: 3.0
Hardware TnL: 1
-
Dankjewel alvast!!
Download DIT BESTAND
Open je installatiemap van de Sims 3 -> Game ->Bin en kopieer het naar die map (overschrijven, ja)
In mijn Documenten\Electronic Arts\de Sims 3 verwijder het bestand DeviceCofig.
Start nu je apel opnieuw op.
In het nieuwe gevormde bestand Documenten\Electronic Arts\de Sims 3\DeviceConfig moet je nu NVIDIA Geforce GTX 1650 (Found; 1, Matched 1) zien.
Er staat Found: 1, Matched: 0

De orginele GraphicsCards.sgr bestand is nog steeds in het document, ik weet niet of het daar aan ligt.
De kaart is nu in elk geval gevonden maar nog niet gematched
Herhaal de instructies maar nu met GraphicsRules
Ja, er staat nu idd Found: 1, Matched 1.
Maar de lag is niet verholpen. Hij hapert nog steeds.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4549
Lid geworden op: 15 nov 2014, 23:06
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door tarac »

PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 17:56
Ja, er staat nu idd Found: 1, Matched 1.
Maar de lag is niet verholpen. Hij hapert nog steeds.
Daar kan ik - technisch gezien - niets meer aan doen.
Je zou kunnen proberen in de Launcher wat uitbreidingen uit te schakelen.
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

tarac schreef: 10 sep 2020, 18:08
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 17:56
Ja, er staat nu idd Found: 1, Matched 1.
Maar de lag is niet verholpen. Hij hapert nog steeds.
Daar kan ik - technisch gezien - niets meer aan doen.
Je zou kunnen proberen in de Launcher wat uitbreidingen uit te schakelen.
Aah, oke. Dan ga ik er zelf wat aan proberen.
Bedankt voor je hulp!
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4549
Lid geworden op: 15 nov 2014, 23:06
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door tarac »

PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 18:11
tarac schreef: 10 sep 2020, 18:08
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 17:56
Ja, er staat nu idd Found: 1, Matched 1.
Maar de lag is niet verholpen. Hij hapert nog steeds.
Daar kan ik - technisch gezien - niets meer aan doen.
Je zou kunnen proberen in de Launcher wat uitbreidingen uit te schakelen.
Aah, oke. Dan ga ik er zelf wat aan proberen.
Bedankt voor je hulp!
Wanneer je de Sims 3 Anadius hebt dan zit er een dlc-toggler in, klaar daar op en schakel dan wat uitbreidingen uit in je spel.
Eventueel kun je hier de toggler downloaden
Sims 3 dlc-toggler.rar
Downloaden, uitpakken met Winrar en de 2 bestandjes in je installatiemap plaatsen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
PJOHNS
Gebruiker
Berichten: 35
Lid geworden op: 03 nov 2016, 23:50
Contacteer:

Re: Game hapert door videokaart?

Bericht door PJOHNS »

tarac schreef: 10 sep 2020, 18:18
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 18:11
tarac schreef: 10 sep 2020, 18:08
PJOHNS schreef: 10 sep 2020, 17:56
Ja, er staat nu idd Found: 1, Matched 1.
Maar de lag is niet verholpen. Hij hapert nog steeds.
Daar kan ik - technisch gezien - niets meer aan doen.
Je zou kunnen proberen in de Launcher wat uitbreidingen uit te schakelen.
Aah, oke. Dan ga ik er zelf wat aan proberen.
Bedankt voor je hulp!
Wanneer je de Sims 3 Anadius hebt dan zit er een dlc-toggler in, klaar daar op en schakel dan wat uitbreidingen uit in je spel.
Eventueel kun je hier de toggler downloaden
Sims 3 dlc-toggler.rar
Downloaden, uitpakken met Winrar en de 2 bestandjes in je installatiemap plaatsen.
Ik heb zelf alle Sims spellen gekocht, dus ik kan die uitzetten in de Sims launcher. Ik ga even met een nieuwe Sims 3 mapje kijken of het toch niet aan mijn mods of downloads liggen.
Plaats reactie

Terug naar “Sims 3 - Technisch”