Crash bij laadscherm

Hier kan je technische vragen stellen.
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 01 Jul 2016, 23:16

Hallo iedereen!

Vroeger had ik helemaal geen problemen om De Sims 3 de draaien/opstarten op mijn laptop. Ik had wel door dat mijn laptop vrij warm werd tijdens het draaien van de game, dus voor het gemak had ik een koelbord aangeschaft om wat extra ondersteuning te geven. Na een tijdje heb ik dat koelbord gesloopt, maar kon mijn spel echt nog prima draaien zonder. Nu heb ik het probleem dat mijn hele laptop crasht als ik een oud spel wil ophalen of een nieuw wil beginnen, het eerste laadscherm kom ik wel nog door.

Ik heb al mijn spellen er nog is afgehaald en opnieuw geïnstalleerd, het plan was om dit op volgorde te doen en bij elk spel dat ik erbij installeerde de game is opstarten om te zien hoe hij het doet. Nu blijkt dat mijn laptop uitvalt zelfs al wil ik een spel laden vanuit het basisspel alleen! Daarna kon mijn laptop de launcher niet eens openen en kan ik het spel alleen openen op Origin.

Er zijn geen downloads op mijn spel, aangezien het er helemaal is afgehaald en opnieuw opgezet, en geen virussen. Kan dit liggen aan slijtage van mijn grafische kaart? Of zou ik beter een nieuw koelbord aanschaffen? Alvast bedankt!
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3156
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor Bee » 02 Jul 2016, 00:34

Kun je een Dxdiag geven? viewtopic.php?f=7&t=26
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 11:35

Ja hoor!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
Sven
Forumbeheerder
Berichten: 2077
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 22:30
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor Sven » 02 Jul 2016, 12:06

Je hebt iig een Intel kaart en dat is al niet geschikt voor de Sims 3, maar wat ik het meest vreemde vind is dat er helemaal geen processor in jouw DxDiag vermeld staat?
Heb dat nog nooit meegemaakt, en ik heb mijn god geen idee hoe dat zo gekomen is. Ik kan je wel vertellen dat je PC niet veel hoort te doen zonder processor, dus ik denk dat het iets moet zijn met de herkenning van je processor of zo.
"καὶ θάνατος δὴ κατὰ ταὐτὰ ὁ μὲν κατὰ νόσους καὶ ὑπὸ τραυμάτων γιγνόμενος ἀλγεινὸς καὶ βίαιος, ὁ δὲ μετὰ γήρως ἰὼν ἐπὶ τέλος κατὰ φύσιν ἀπονώτατος τῶν θανάτων καὶ μᾶλλον μεθ᾽ ἡδονῆς γιγνόμενος ἢ λύπης." -Plato, Timaeus
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 12:14

Hah! Wat raar! Zou ook echt niet weten hoe dit kan. Raar dat de Intel kaart helemaal niet geschikt is voor Sims 3, heb het spel toch jaren zonder problemen kunnen draaien?
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 12:17

Ik veronderstel dat je vroeger (met Windows 7) geen problemen had en dat het pas begonnen is met het overzetten naar Windows 10 ?
Ik kan het helemaal mis hebben natuurlijk, maar er zit iets vreemds in je dxdiag:

1. Je processor, waarschijnlijk een Intel I-3 3110M wordt niet herkend
2. Je grafische kaart Intel HD 4000 heeft slechts 96 MB eigen geheugen en 1792 MB gedeeld geheugen
3. Dat gedeelde geheugen kan niet gebruikt worden omdat de processor niet herkend is en dus geen taken van je grafische kaart kan uitvoeren.

Ga naar deze pagina van Acer
Klik op het >teken achter Auto-detect my Serial Number
Download het bestandje en voer het uit.
Geef me dan het serienummer door of ga verder op zoek naar een driver voor je processor op die pagina.
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 12:21

Kon het spel nog prima draaien ook na de overstap naar W10!

Mijn serienummer is NXMG5EH00833706EF57200 :)
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 12:41

Helaas levert Acer voor jouw computer niet zelf de drivers voor Windows 10
zie plaatje en dan helemaal onderaan de rode tekst
acer e1-771.PNG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 12:44

Aah! Hoe kan ik dit het beste oplossen? Of is het nu gewoon hopeloos?
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 13:18

Wil je even het volgende doen:

1. Houd Windowstoets ingedrukt en tik op R
2. Tik in het venestertje msinfo32 en druk op OK
3. Klik op Systeemoverzicht
4. Wat staat er dan bij Processor ????
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 14:19

Kan er zelf niet aan uit, maar dit staat er.

Afbeelding
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 15:01

MrsCleverFoxie schreef:Kan er zelf niet aan uit, maar dit staat er.

Afbeelding


Dus de computer herkent de processor WEL

Volgende test:
Klik met rechts op Star (Windows logo links onder op de taakbalk)
Kies Apparaatbeheer
Kijk bij Processor

Daar zouden dus 4 dezelfde processors moeten staan.
Klik er met rechts op en kies Stuurprogramma Bijwerken
Kies Automatisch zoeken
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 15:08

Dit is het resultaat ervan!

Afbeelding
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 15:23

Maak nu nog eens een dxdiag
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 15:33

Hierzo!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 15:35

MrsCleverFoxie schreef:Hierzo!


Hoera !!!! - Processor herkend.
Wat doet je spel nu ?
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 15:47

Niets veranderd! Valt nog steeds uit bij het laadscherm, jammer! Heb wel door dat mijn laptop vrij hard begint te 'blazen' tijdens het laden. Hebben we nog mogelijke oplossingen Tarac?
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 15:56

Maak eens even een nieuw sims mapje want de oude installatiegevens zitten nog opgeslagen in de Sims.

Ga naar Mijn Documenten - Electronic Arts.
Klik met rechts op het mapje de Sims 3 en wijzig de naam naar b.v. de Sims 3_oud.
Start nu je spel
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 16:33

Aaah nee! Weeral niets. Alle instellingen zijn inderdaad gereset.Wat een vervelend proces is dit, zo steeds moeten wachten op mijn laptop die uitvalt en weer aangezet wordt. Hoop dat het snel wordt opgelost!
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 16:40

Welke uitbreidingen van de Sims-3 heb je geinstalleerd ?
Gebruik je cracks of gebruik je Poweriso ?
Al eens geprobeerd om buiten de Launcher om te starten
Program Files(x86) - Electronic Arts - de Sims 3 - Naam hoogste uitbreiding - Game - Bin - TS3xxxx. exe (de xxxx staat voor b.v. EP09)
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 16:42

Er zijn geen uitbreidingen geïnstalleerd, en cracks of Poweriso begin ik niet eens aan. Ja! Heb het ookal is geprobeerd zonder launcher, geeft hetzelfde effect jammer genoeg.
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4054
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor tarac » 02 Jul 2016, 16:59

Klik eens met rechts op het bestand of snelkoppeling waarmee je het spel start.
Kies Compabiliteitsproblemen
Kies dan Windows 7 - want daar werkte het volgens jou nog prima
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3156
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor Bee » 02 Jul 2016, 17:40

MrsCleverFoxie schreef:Er zijn geen uitbreidingen geïnstalleerd, en cracks of Poweriso begin ik niet eens aan. Ja! Heb het ookal is geprobeerd zonder launcher, geeft hetzelfde effect jammer genoeg.


Had je al een nieuwe sims 3 map gemaakt na dit alles? Zie viewtopic.php?f=16&t=335 - eerste bericht
Heb je je PC gondig opgeschoond na het herkennen van je Processor?
Met bv CCleaner en Eusing Free Registry Cleaner?

Het is toch niet te geloven dat je dit spel vroeger wel gewoon kon spelen met alleen maar het basisspel ...
Anders zou ik zeggen download het eens en installeer het opnieuw!
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
MrsCleverFoxie
Gebruiker
Berichten: 25
Lid geworden op: 12 Jan 2015, 19:27
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor MrsCleverFoxie » 02 Jul 2016, 17:51

Bee schreef:Het is toch niet te geloven dat je dit spel vroeger wel gewoon kon spelen met alleen maar het basisspel ...
Anders zou ik zeggen download het eens en installeer het opnieuw!


Ik kon vroeger het spel spelen met alle uitbreidingen en accessoires! Nu kan ik niet eens meer het basisspel draaien.
“So many people treat you like you're a kid so you might as well act like one and throw your television out of the hotel window.”
― Gerard Way <3
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3156
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Crash bij laadscherm

Berichtdoor Bee » 02 Jul 2016, 17:54

Daarom zeg ik ook, dat kan niet.
Installeer het eens opnieuw, want ws zit er iets niet goed in je installatie (misschien is er door de omschakeling naar windows 10 iets misgegaan)

Lees ook even dit door: http://tarac.weebly.com/oplossing-1.html
Don't let anybody tell you what you cannot do ...

Terug naar “Sims 3 - Technisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast