Sims 2 foutmelding

Hier kan je technische vragen stellen.
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 31 Mar 2015, 20:32

Ik heb zonet de sims 2 geinstalleerd met cd maar elke keer als ik ´m probeer op te starten krijg ik deze foutmelding:
Direct3D geeft de foutmelding E_INVALID! het programma word nu afgesloten
Ik heb geprobeerd om hem in verschillende compatibiliteitsmodus te starten en de probleem oplosser geprobeerd, en opstarten via de exe.
Heb een intel core i7
nvidea geforce 820m
windows 8
op mijn vorige laptop deed ie het wel dat was op een windows 7...
en ik kan trouwens wel de sims 1 spelen.
Iemand een oplossing?
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 31 Mar 2015, 20:55

Lynny schreef:Ik heb zonet de sims 2 geinstalleerd met cd maar elke keer als ik ´m probeer op te starten krijg ik deze foutmelding:
Direct3D geeft de foutmelding E_INVALID! het programma word nu afgesloten
Ik heb geprobeerd om hem in verschillende compatibiliteitsmodus te starten en de probleem oplosser geprobeerd, en opstarten via de exe.
Heb een intel core i7
nvidea geforce 820m
windows 8
op mijn vorige laptop deed ie het wel dat was op een windows 7...
en ik kan trouwens wel de sims 1 spelen.
Iemand een oplossing?


Het spel kan geen geschikte 3D grafische kaart vinden.
Ondanks dat JIJ weet dat er een Nvidia Geforce 820m in je computer zit, je computer herkent hem niet.
Klik op de knop links onder in de taakbalk
Kies Apparaatbeheer
Kies Beeldscherm-adapters
check of je de Nvidia daar ziet staan.
Zo niet ..... download het stuurprogramma opnieuw
http://www.geforce.co.uk/drivers
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 31 Mar 2015, 22:00

Hij stond er al in, kan ik nu nog wat doen?
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 31 Mar 2015, 22:18

Lynny schreef:Hij stond er al in, kan ik nu nog wat doen?


Misschien heb je geen visual C (komt vaak voor bij windows 8)
Ga naar deze site en download allebei de bestandjes.
Als je ze gedownload hebt, dubbelklik er op om ze te installeren.
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 31 Mar 2015, 22:51

Ik heb ze allebei geinstalleerd, en ik kreeg alleen een optie repair
Dus heb ik dat bij de 2 bestandjes gedaan.
Daarna heb ik weer geprobeerd op te starten toen gaf hij aan dat ik het spel niet kon openen omdat ik sims 2 bodyshop had geopend.
Maar ik had niets open staan toen heb ik mijn laptop opnieuw opgestart en sims weer opstarten krijg ik dus wel weer een melding nu staat er E_INVALIDARG eerst was het E_INVALID
Is er nog iets te doen?
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 01 Apr 2015, 11:21

Laten we maar eens bij het begin beginnen:

1. Welke uitbreidingen heb je geïnstalleerd van de Sims-2
2. Heb je de NoCD crack voor je hoogste uitbreiding geplaatst
3. Stuur een dxdiag van je computer want ik vertrouw de instelling van je grafische kaart niet.
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 01 Apr 2015, 12:13

Ik heb geen uitbreidingen geinstalleerd.
Hier de dxdiag
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 01 Apr 2015, 13:28

Uit je dxdiag blijkt dat je een Intel HD Graphics als grafische kaart hebt.
Die is NIET geschikt voor de Sims 2, 3 en 4
Volgens jouw eerdere berichten heb je ook een Nvidia kaart.
Staat die kaart ingesteld voor automatisch gebruik bij de Sims-2 ?

zie deze pagina hoe je het instelt
(Is dan wel voor Sims-4 maar gaat net eender voor de Sims-2)
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 01 Apr 2015, 14:06

Ik heb de Nvidia kaart ingesteld op alle Sims die ik op mijn laptop heb staan, gedaan volgens de stappen maar ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding.
Ik kan wel de Sims 1, 3 en 4 doen maar Sims 2 heeft er geen zin in.
Ik hoop dat er nog een oplossing te vinden is.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 01 Apr 2015, 14:27

Als je sims 3 en 4 WEL kan spelen, dan is Sims-2 waarschijnlijk niet goed geinstalleerd.
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 01 Apr 2015, 14:54

Ik heb de Sims 2 zonet nog opnieuw geinstalleerd en nog steeds dezelfde foutmelding, kan het misschien liggen aan de cd?
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 01 Apr 2015, 15:16

Dat zou kunnen.
Probeer het eens met een NoCD-crack
zie http://sims-downloaden.weebly.com/sims-22.html
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 01 Apr 2015, 15:34

Okay, ik heb mijn Sims 2 nu 3 keer opnieuw geinstalleerd zonet na de installatie kreeg ik die optie of ik hem meteen wilde starten ik klikte erop en hij deed het!
Maar als ik op de snelkoppeling klik dan doet hij het weer niet en krijg ik die foutmelding weer.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 01 Apr 2015, 16:40

Maak een snelkoppeling van Program Files(x86) - EA Games - de Sims 2 - Game - TSBin - Ts2
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 01 Apr 2015, 17:19

Die mapjes staan er niet bij.

Alleen deze:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
ElvisFannetjeh
Gebruiker
Berichten: 326
Lid geworden op: 22 Nov 2014, 21:25
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor ElvisFannetjeh » 02 Apr 2015, 17:06

Ik denk dat het bestand Sims2.exe in de map TSbin zal staan.
Klik erop met je rechtermuisknop
Selecteer Kopiëren naar
Kies Naar Bureaublad (Snelkoppeling maken)

Die snelkoppeling zou dan wel moeten werken.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 03 Apr 2015, 13:58

Snelkoppeling doet het ook niet:(
Ik had de Sims op de laptop van mijn ouders geinstalleerd en daar doet hij het wel op en die heeft windows 7.
Maar jammer genoeg mag ik daar niet op gamen want die is voor werk bedoeld dus heb 'm alweer afgehaald.
Het ligt dus niet aan de cd.
Gebruikersavatar
ElvisFannetjeh
Gebruiker
Berichten: 326
Lid geworden op: 22 Nov 2014, 21:25
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor ElvisFannetjeh » 04 Apr 2015, 10:46

En als je dubbelklikt op dat exe bestand waarvan je een snelkoppeling maakte?
Ik heb ook Windows 8 (nu 8.1) en bij mij werkt het goed. Ik krijg alleen een zwart scherm als de buurt geladen is, maar als ik dan Windowstoets+D indruk (terug naar bureaublad gaan) en dan op De Sims 2 druk in de taakbalk werkt het gewoon.
Ook moet ik schaduwen op gemiddeld zetten in plaats van hoog, want anders is er een zwart vak onder de voeten van mijn sims als ze binnen zijn.
Voor de rest werkt het perfect.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Krusty
Gebruiker
Berichten: 51
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 18:49
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Krusty » 05 Apr 2015, 11:21

Nee, hij doet het nog steeds niet:(
Jammer..
Maar toch bedacht voor jullie hulp Tarac en ElvisFannetjeh:)
Lurania
Gebruiker
Berichten: 124
Lid geworden op: 18 Nov 2014, 18:43
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Lurania » 05 Apr 2015, 13:56

Ik weet niet waar het staat.. maar op Taracs site stond een update voor de sims 2, zodat hij het basispakket update en alles wat je erna installeert werkt :)

Ik weet dus niet precies wáár dat staat (Tarac?), maar bij mij heeft dat geholpen toen ik er problemen mee had! Het enige nadeel is dat je dan alles moet deinstalleren met Revo en vervolgens opnieuw moet installeren, maar het is het wel waard!
Sims123
Gebruiker
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 Apr 2016, 19:11
Contact:

Sims 2 geïnstalleerd, start wel op, maar dan sluit het spel weer af

Berichtdoor Sims123 » 13 Apr 2016, 19:15

Hallo,
Ik heb na lange tijd weer eens zin om de Sims 2 te spelen. Ik heb m net geïnstalleerd, ging allemaal prima.
Spel start wel op, tot ongeveer 2 minuten later. Nu lees heb ik deze berichten terug, en ben wat dat betreft echt
een leek op iets van technisch gebied. Maar wat ik wel begreep is dat ik een Intel HD Graphics als grafische kaart heb,
betekent dat nu dat ik helemaal geen Sims 2 kan spelen?
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 2977
Lid geworden op: 17 Nov 2014, 10:14
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor Bee » 13 Apr 2016, 19:46

Zie hier de systeemeisen voor sims 2: http://tarac.nl/Sims-2/Systeemeisen.html

Ik zou het toch gewoon proberen, er zijn mensen die zelfs sims 3 kunnen spelen met een Intel kaart.
Zet de grafische instellingen wat lager en desnoods installeer je wat minder uitbreidingen.

Geef nog even een DxDiag zodat we nog iets beter kunnen kijken wat je PC aankan.
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3845
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 foutmelding

Berichtdoor tarac » 13 Apr 2016, 20:15

De oude Intel kaarten uit de 800 en 900 series kwamen met een beetje geluk tot aan Gaan Het Maken.
De nieuwe intel HD Graphics, 2000, 3000 en 4000 series zouden de Sims-2 met alle uitbreidingen aan moeten kunnen.

Terug naar “Sims 2 - Technisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast