Sims 2 800x600

Hier kan je technische vragen stellen.
Harmke
Gebruiker
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Mar 2017, 20:15
Contact:

Sims 2 800x600

Berichtdoor Harmke » 06 Mar 2017, 20:29

Hallo!

Ik ben weer begonnen met de sims 2. Helaas kan ik niet kiezen voor een grotere resolutie dan 800x600.. Hoewel ik wel de sims 3 op een volledig scherm kon spelen.

Op Internet heb ik een handige oplossing gevonden: https://www.townofplumbobs.com/forum/vi ... =39&t=462#
Dit lukt helemaal, tot de laatste stap.
Er staat dat ik het bestand moet opslaan, maar wanneer ik dit doe staat er 'toegang geweigerd', ik heb niet de juiste machtigingen om dit te doen.
Weet iemand hoe ik het toch kan opslaan?

Groetjes en alvast bedankt
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3720
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor tarac » 06 Mar 2017, 20:46

Rechtsklik op de snelkoppeling voor de Sims 2
Kies Eigenschappen
Je ziet nu in een klein venstertje waar de snelkoppeling naar verwijst.
Ga er met je muis in staan en manoeuvreer naar het woordje .exe
Plaats achter dat .exe een spatie, dan een minteken, dan een kleine letter r en direct daar achter de gewenste resolutie
voorbeeld: blablalbla.exe -r1024x768.

Kijk even bij je dxdiag welke resolutie jouw computer aan kan.
b.v. 1600x900
Harmke
Gebruiker
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Mar 2017, 20:15
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor Harmke » 07 Mar 2017, 15:24

tarac schreef:Rechtsklik op de snelkoppeling voor de Sims 2
Kies Eigenschappen
Je ziet nu in een klein venstertje waar de snelkoppeling naar verwijst.
Ga er met je muis in staan en manoeuvreer naar het woordje .exe
Plaats achter dat .exe een spatie, dan een minteken, dan een kleine letter r en direct daar achter de gewenste resolutie
voorbeeld: blablalbla.exe -r1024x768.

Kijk even bij je dxdiag welke resolutie jouw computer aan kan.
b.v. 1600x900


Heel erg bedankt!!
Maar moet ik dit doen bij het basisspel of bij het uitbreidingspakket dat ik als laatste heb geïnstalleerd? Ik heb namelijk niet vermeld dat ik uitbreidingspakketten heb
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3720
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor tarac » 07 Mar 2017, 20:28

Harmke schreef:
tarac schreef:Rechtsklik op de snelkoppeling voor de Sims 2
Kies Eigenschappen
Je ziet nu in een klein venstertje waar de snelkoppeling naar verwijst.
Ga er met je muis in staan en manoeuvreer naar het woordje .exe
Plaats achter dat .exe een spatie, dan een minteken, dan een kleine letter r en direct daar achter de gewenste resolutie
voorbeeld: blablalbla.exe -r1024x768.

Kijk even bij je dxdiag welke resolutie jouw computer aan kan.
b.v. 1600x900


Heel erg bedankt!!
Maar moet ik dit doen bij het basisspel of bij het uitbreidingspakket dat ik als laatste heb geïnstalleerd? Ik heb namelijk niet vermeld dat ik uitbreidingspakketten heb


Bij de snelkoppeling waarmee je het spel start (meestal je hoogste uitbreiding)
Harmke
Gebruiker
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Mar 2017, 20:15
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor Harmke » 07 Mar 2017, 21:05

Bedankt voor het snelle antwoord!

Wanneer ik dit doe en op 'OK' klik, zie ik het volgende staan:
Probleem met snelkoppeling
De naam C:\Program Files(x86)\EA GAMES\De Sims 2 Huisdieren\TSBin\Sims2EP4.exe -r1280x720, die in het vak Doel is opgegeven, is opgegegeven, is ongeldig. Controleer of de bestandsnaam en het pad juist is.

Wat doe ik verkeerd? :)
Alvast bedankt
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3720
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor tarac » 07 Mar 2017, 21:44

Harmke schreef:Bedankt voor het snelle antwoord!

Wanneer ik dit doe en op 'OK' klik, zie ik het volgende staan:
Probleem met snelkoppeling
De naam C:\Program Files(x86)\EA GAMES\De Sims 2 Huisdieren\TSBin\Sims2EP4.exe -r1280x720, die in het vak Doel is opgegeven, is opgegegeven, is ongeldig. Controleer of de bestandsnaam en het pad juist is.

Wat doe ik verkeerd? :)
Alvast bedankt


de instelling voor de resolutie moet ná .exe" komen. (na het aanhalingsteken)
In het venstertje dus Sims3EP4.exe" -r1280x720
Harmke
Gebruiker
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Mar 2017, 20:15
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor Harmke » 07 Mar 2017, 21:56

de instelling voor de resolutie moet ná .exe" komen. (na het aanhalingsteken)
In het venstertje dus Sims3EP4.exe" -r1280x720[/quote]

Dankuwel, de wijziging is gelukt.
Helaas blijven de zwarte balken staan in het spel. Is er misschien een instelling om de zwarte balken weg te halen?\
ALvast bedankt
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3720
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor tarac » 07 Mar 2017, 22:15

Harmke schreef:de instelling voor de resolutie moet ná .exe" komen. (na het aanhalingsteken)
In het venstertje dus Sims3EP4.exe" -r1280x720


Dankuwel, de wijziging is gelukt.
Helaas blijven de zwarte balken staan in het spel. Is er misschien een instelling om de zwarte balken weg te halen?\
ALvast bedankt[/quote]

Probeer eens ipv -r1280x720 gewoon -w zonder daar verder iets achter
dus Sims2EP4.exe" -w

Ik weet trouwens niet zeker of Sims 2 wel breedbeeld ondersteunt.
Harmke
Gebruiker
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Mar 2017, 20:15
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor Harmke » 08 Mar 2017, 08:45

tarac schreef:
Harmke schreef:de instelling voor de resolutie moet ná .exe" komen. (na het aanhalingsteken)
In het venstertje dus Sims3EP4.exe" -r1280x720


Dankuwel, de wijziging is gelukt.
Helaas blijven de zwarte balken staan in het spel. Is er misschien een instelling om de zwarte balken weg te halen?\
ALvast bedankt


Probeer eens ipv -r1280x720 gewoon -w zonder daar verder iets achter
dus Sims2EP4.exe" -w

Ik weet trouwens niet zeker of Sims 2 wel breedbeeld ondersteunt.[/quote]

Helaas krijg ik nu de foutmelding: Direct3D geeft de foutmelding: E_INVALIDARG! Het programma wordt nu afgesloten.
Een paar jaar geleden speelde ik ook de sims 2, maar die kon wel op een volledig scherm.
bedankt voor uw moeite en antwoorden :)
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3720
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor tarac » 08 Mar 2017, 12:44

Ik heb de Sims 2 ultimate collection even gedownload en geinstalleerd.
Wanneer je in het spel op die 3 puntjes klikt en daarna op het ikoontje van een monitor, dan kun je daar de beeldinstellingen wijzigen.

Verwijder in de snelkoppeling alle eventuele toevoegingen die je achter .exe" gemaakt hebt

1280x720.PNG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Harmke
Gebruiker
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Mar 2017, 20:15
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor Harmke » 08 Mar 2017, 12:52

tarac schreef:Ik heb de Sims 2 ultimate collection even gedownload en geinstalleerd.
Wanneer je in het spel op die 3 puntjes klikt en daarna op het ikoontje van een monitor, dan kun je daar de beeldinstellingen wijzigen.

Verwijder in de snelkoppeling alle eventuele toevoegingen die je achter .exe" gemaakt hebt

1280x720.PNG


Dankuwel! Het is gelukt. Erg aardig dat u me geholpen hebt :)
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 3720
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Sims 2 800x600

Berichtdoor tarac » 08 Mar 2017, 16:29

Harmke schreef:
Dankuwel! Het is gelukt. Erg aardig dat u me geholpen hebt :)


Fijn dat het opgelost is en ja, helpen, daar is dit forum juist voor.

Terug naar “Sims 2 - Technisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast