Baby en peuter goed verzorgen

Hier kunnen handleidingen geplaatst worden.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4151
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Baby en peuter goed verzorgen

Berichtdoor tarac » 19 Nov 2014, 16:10

Geplaatst door Leanderjuh op het oude forum

Hallo allemaal,

Dit is de handleiding over baby's en peuters verzorgen. Ik kwam op het idee om hem te maken door Santje-n, die bij de enquete van SF bij de extra vraag invulde dat ze hier graag een handleiding over wou.

Ik heb de handleiding in 2 delen verdeeld, en in elk deel weer een paar hoofdstukken. Het eerste deel is:

Baby
Gefeliciteerd! Je sim is bevallen van een baby, of wel 2 of 3! Of geadopteerd natuurlijk! Maar nu de verzorging nog! Wees niet bang, na het doorlezen van deze handleiding kun jij het beste voor je baby doen!

Voorbeeld
Zorg dat als je sim zwanger is, of als ze nét bevallen is, je een leuke baby kamer hebt, met o.a. een wiegje, een potje (voor als het peuter wordt), leuke versiering en speelgoed. Een kinderstoel kan ook wel handig zijn. Zorg ook voor een blije moeder in de zwangerschap, dan mag je uiteindelijk door een goed verlopen zwangerschap 2 eigenschappen uitkiezen.

De eerste paar dagen
De eerste paar dagen moet je even wennen aan de drukte van je kind, er is toch een baby die je steeds moet verzorgen. Zorg dat de behoeften van je baby voldoende blijven, het liefst alle balkjes helemaal groen. Geef je baby voldoende eten, knuffel en speel lekker met je baby, verschoon de vieze luiers, enz. Redt je sim het allemaal niet met zijn/haar baan? Laat je sim dan desnoods ontslag nemen, een baby gaat tenslotte toch echt voor! Zorg ook dat de baby een knuffel in zijn/haar inventaris krijgt, daar krijgt de baby een beter humeur van.
Opmerking: De blaas van je baby kun je niet zelf 'legen' door hem/haar naar het potje te brengen, dat kan pas als je baby peuter is geworden.

Het tweede deel:
Peuters
Hoera! De eerste verjaardag van je baby is gevierd, je baby is de volgende levensfase ingegaan, peuter! Gefeliciteerd! Maar nu wordt het leven toch echt nóg zwaarder met je kindje! Lopen, praten, spelen (jij met je kind en je kind met het speelgoed), leren op het potje te gaan, en voorlezen natuurlijk, dat schijnt namelijk ook een beetje van invloed te zijn als het kind ouder wordt.

Leren Lopen
Het is belangrijk dat je peuter leert lopen, dat is namelijk net als de andere dingen van invloed voor later. Je kindje is ongeveer 7 dagen peuter, dan heb je ruim de tijd om je peuter alles te leren. Laat je peuter en de gene die het leert een goed humeur zijn, dan kan je langer achter elkaar leren lopen. Je hoeft niet alles tegelijk te doen, je hebt tenslotte toch 7 dagen. Laat je sim je peuter dan elke dag een stukje leren lopen.

Leren praten
Je peuter moet natuurlijk ook leren praten. Dit gaat precies hetzelfde als leren lopen, alleen is het iets rustiger, en ik zelf vindt het wat makkelijker.
Zorg weer voor het goede humeur voor allebij, en laat je sim je peuter in 1 keer leren praten, of elke dag een beetje. Je moet natuurlijk wel tijd voor je peuter hebben zoals je nu merkt, zorg dus ook voor die tijd, dus laat, zoals ik al zei, de ouder die het meest voor het kind zorgt, desnoods stoppen met werken.

Spelen
Je peuter moet natuurlijk ook kunnen spelen, dat is goed voor het plezier, en als je een poppenhuis hebt, ook voor het sociaal contact. Het speelgoed is erg handig voor je peuter en je sim, want dan hoeft je sim ook weer minder met het kindje te spelen, en heeft je sim weer wat meer tijd voor zichzelf. Laat je sim natuurlijk ook af en toe, of heel vaak, wat jij wilt, met het kind spelen. Zorg er in ieder geval voor dat de balkjes van je peuter's behoeften helemaal groen zijn.

Leren op het potje gaan
Het is ook erg belangrijk dat je peuter leert wat de wc inhoud! Zorg er daarom voor dat als de blaas van je peuter bijna helemaal rood is, nog niet helemaal anders plast hij/zij in zijn/haar broek, dat je sim de peuter dan naar het potje brengt. Waarom moet de blaas bijna helemaal rood zijn? Omdat dat makkelijker is, want als het bijna groen is en je doet het, dan is het steeds heel onhandig dat je het steeds weer moet legen, terwijl je peuter er dan nog niet eens zo heel veel van geleerd heeft. Wacht dus niet steeds tot de peuter in zijn/haar broek geplast heeft, en dat je dan de luier weer moet verschonen, maar zorg er dus voor dat je je peuter dus naar het potje leert gaan. Als het helemaal gelukt is, kun je je peuter zelf laten gaan, door met je peuter op het potje te klikken en dan op 'Naar potje gaan' klikt.

Voorlezen
In het spel zelf staat dat voorlezen van invloed kan zijn als het kind groter is. Dat weet ik niet zeker, maar je kunt af en toe je peuter dus voorlezen als je wilt. Je kunt het natuurlijk ook heel vaak doen, het is maar net wat jij wilt.

Kinderstoel
Ik zei ook al ergens dat het handig is dat je een kinderstoel hebt. Zet je peuter daar in, en dien eten op door een flesje neer te leggen, of om al klaargemaakt eten fijn te maken in de keukenmachine. Zorg dus dat je een keukenmachine hebt. Je krijgt die optie door op de kinderstoel te klikken, en dan op 'Klaargemaakt eten opdienen' ofzoiets. Ik weet niet precies of het eten daarvoor al in de koelkast moest liggen.

Als je al deze dingen doet, en dus steeds zorgt dat alle behoeften balkjes van je peuter op groen blijven, en je al de vaardigheden aanleert, dan mag je zelf uiteindelijk als de baby peuter wordt, 2 eigenschappen uitkiezen.
Natuurlijk kon je deze hele handleiding ook niet doen, alleen de vaardigheden, door cheats te gebruiken, maar dat is het nou juist, doe deze handleiding zonder cheats!

Veel succes! :)
Groetjes Leander

Terug naar “Sims 3 - Handleidingen & FAQ's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast