Uitleg - Force Error

Hier kunnen handleidingen geplaatst worden.
Gebruikersavatar
BanaanZombie
Staflid
Berichten: 2978
Lid geworden op: 16 nov 2014, 11:40
Contacteer:

Uitleg - Force Error

Bericht door BanaanZombie » 23 nov 2014, 12:36

magicgirlmoon

Hoi!

Veel gebruikers staan niet echt te trappelen om Force Error te gebruiken, omdat je er de meest verschrikkelijke verhalen over hoort met gestorven Sims enzo. *rolt met ogen*
Dat is dus allemaal onzin, Force Error is een nuttige code die niet méér schade kan opleveren dan iedere andere optie met de Boolprop.
Dus tijd om er wat over te vertellen.

Afbeelding

- Hoe krijg je Force Error? -
Tik in; boolprop testingcheatsenabled true
Druk met shift ingedrukt op je Sim. Kies twee keer meer en daar staat het, 'Force Error'

- Wat gebeurt er als ik Force Error aanklik? -
Dan verschijnt er een Pop-Up scherm met drie keuzemogelijkheden. Het wordt steeds spannender.
'Cancel' 'Reset' en 'Delete.'

En nu over hoe je deze drie kunt gebruiken.

Cancel
~ Deze heeft geen duidelijke nut, maar is gewoon bedoelt om het schermpje weg te klikken voor het geval je Force Error toch niet wilt gebruiken.
Druk op Cancel en er gebeurt niks.

Reset
~ Als je het mij vraagt is Reset de nuttigste van de drie. Als je op Reset klikt wordt je Sim, het woord zegt het al, ge-reset.
Dat betekent dat hij of zij ophoudt met doen waar hij of zij mee bezig was, en wel onmiddellijk. Een paar voorbeelden waarbij dit handig van pas kan komen;
* Soms heb je dat een Sim, bijvoorbeeld na het opdienen van eten, met één arm stijf blijft staan. In sommige gevallen kan je deze Sim nog opdrachten geven die hij ook uitvoert met één arm, maar soms doet de Sim in kwestie helemaal niks meer.
Gebruik Reset en het hele probleem is in één keer opgelost.
* Nog een probleem dat wel eens optreedt, met name in combinatie met de move_objects on code. Maar weinig mensen beseffen dat deze code een stuk gevaarlijker is dan Force Error!
In dit geval ziet je Sim er normaal uit, maar iedere opdracht die je hem of haar geeft verdwijnt onmiddellijk weer, en ook andere Sims kunnen niets meer met deze Sim doen. Ook in dit geval werkt Reset direct.
* Stel je hebt een Sim gevraagd om te verloven, en midden in de verloving besef je dat je het eigenlijk helemaal niet wilt! Reset is verreweg de snelste manier om je Sim op te laten houden met wat die ook aan het doen is. Dag verloving, zelfs nadat de ringen zij uitgedeeld. De hele actie moet namelijk worden uitgevoerd voor ze officieel verloofd zijn.

Delete
~ De 'engste' van allemaal; Delete. Voor de duidelijkheid; Sims gaan niet dood van Delete! Als je Delete op een Sim gebruikt verdwijnt deze, maar sla gerust op.
Als je naar de buurt gaat en terug komt staat hij of zij weer vrolijk bij de brievenbus.
Hoewel deze keuzemogelijkheid dus noch schadelijk noch nuttig lijkt, kan je er wel wat handige dingen mee doen.
* Als je een meubelstuk niet meer wilt, kun je het met Delete snel verwijderen. Verwijder je een bank of stoel waar je Sim net op zit, dan verdwijnt de Sim mee en moet je naar de buurt. Maar als het gewoon een aanrecht is waar de Sim op aan het snijden is, dan verdwijnt het aanrecht en de Sim wordt ge-reset. Net als met move_objects on zeg maar.
* Dit werkt dus ook voor vuur! Ook al werkt move_objects on niet omdat je niet naar kopen kunt, je hoeft niet naar kopen om het vuur op deze manier te verwijderen.
Dag vuur, hoi huis.
* Stel je neemt een film op op een kavel, komt de postbode langs. Geen probleem, je zet hem ergens anders met move_objects on.
Maar als het op een openbare kavel is? Gebruik Delete om ze te verwijderen zonder dat die Sims onbespeelbaar worden of sterven.

- Is er dan helemaal geen risico bij het gebruiken van Force Error? -
Jawel. Bij het gebruiken van een code als de boolpropcode is er altijd een risico. Maar Force Error is niet minder veilig dan iets anders van de boolpropcode, en bang zijn om hem te gebruiken is dus ook onterecht.

Veel succes!=D
Music and Love are the most powerful things in the world

When you're with the ones you love, It's not hard to smile. It's hard not to smile
Plaats reactie

Terug naar “Sims 2 - Handleidingen & FAQ's”