Waarschuwingen en maatregelen

Als je vragen hebt over de werking van het forum, kijk dan even hier!
Gebruikersavatar
Sven
Forumbeheerder
Berichten: 2093
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 22:30
Contact:

Waarschuwingen en maatregelen

Berichtdoor Sven » 07 Feb 2015, 15:30

Op het forum hanteren wij bepaalde forumregels die nageleefd moeten worden. Om onder andere te controleren of deze regels ook daadwerkelijk worden nageleefd worden, zijn er stafleden. Ze mogen andermans berichten aanpassen en verwijderen, en zijn er ook om het forum te onderhouden.
Mocht je de forumregels overtreden, dan zal een staflid je een waarschuwing geven.

Wat is een waarschuwing?
Een waarschuwing is een notitie bij je naam die voor 180 dagen geldig blijft, daarna vervalt het. Het is vaak niet erg om een waarschuwing te halen, soms dan doe je iets per ongeluk verkeerd. Zodra een staflid een waarschuwing geeft, dan krijg je daar altijd een privébericht over, met de omschrijving van de waarschuwing. Bewaar alsjeblieft deze berichten, zodat je altijd weet welke waarschuwingen je hebt. Je kan ook een aparte map aanmaken waarin je waarschuwingen bewaart (tip: het onderwerp van een waarschuwing is altijd "Forum waarschuwing uitgevaardigd"), zodat je ze altijd snel bij de hand hebt.
Als je een waarschuwing krijgt, en je weet niet precies waar de waarschuwing over gaat of je hebt er een vraag over, kan je altijd reageren op het bericht dat je krijgt. In principe zal het staflid dan ook je reactie ontvangen. Een waarschuwing wordt niet zomaar ongedaan gemaakt, en wordt alleen maar ongedaan gemaakt wanneer de waarschuwing ook echt onterecht is.

Wanneer worden er maatregelen getroffen, en wat voor maatregelen zijn er?
Maatregelen worden zelden getroffen, maar toch zijn ze soms nodig.
Zodra je drie waarschuwingen hebt, zal een staflid contact met je opnemen, en je wijzen op het feit dat je al drie waarschuwingen hebt gehaald in 180 dagen. Het is de bedoeling dat je dit bericht niet negeert, en dat je in het vervolg ook beter oplet dat je niet iets fout doet.
Mocht je het bericht negeren of opnieuw de fout ingaan, dan gaan er sancties volgen.
Een sanctie is een straf of een maatregel die je krijgt en vaak gevolgen heeft op je account. Dit kan een ban zijn voor 1 week, of je mag alleen nog maar berichten lezen en niet meer reageren, of een staflid moet eerst je bericht goedkeuren voordat het verschijnt op het forum. Vaak krijg je een passende straf die niet permanent is.
Mocht je vaker een sanctie krijgen en het lijkt alsof je niets leert van voorgaande sancties, dan kan je een (IP-)ban opgelegd krijgen, of, in ernstige gevallen, je account kan verwijderd worden. Let op dat dit heftige straffen zijn die zelden gegeven worden, en alleen maar gegeven worden als je alles wat stafleden vragen genegeerd wordt.

Uitzonderingen
Iedereen is anders, en soms passen we niet alleen maar het standaardmodel toe. Mocht je bijvoorbeeld vaak de fout in gaan en drie keer dezelfde waarschuwing krijgen, dan kan het dat je tijdelijk op alleen-lezen wordt gezet totdat je de forumregels leest. Mocht een nieuw lid zijn en al veel ruziemaken dan kunnen we ook eerder een maatregel toepassen als we dat nodig vinden.
Kortom, vaak gebruiken we de maatregelen bij iedereen op een andere manier. Het standaardmodel is om je een overzicht te geven van hoe het normaal gaat.

Bijzondere gevallen
We hanteren niet bij elke overtreding het standaardmodel.
  • Bij een ernstige overtreding, zoals mensen uitschelden of bewust kwetsen, volgt er direct een maatregel. Dit kan variëren tot een PB van een staflid tot permanente ontzegging van het forum.
  • Wanneer je content aanbiedt dat niet geschikt is voor de leden van dit forum (bijvoorbeeld 18+ materiaal of zelfs het aanbieden van valse paspoorten), zal je permanent geen toegang meer hebben tot het forum.
  • Wanneer een lid de intentie wekt dat hij niet op ons forum komt om dingen te doen die hier horen, dan zal de toegang tot (bepaalde delen van) het forum ontzegd worden.
  • Vaak zal een staflid ook bij een overtreding ingrijpen. Ze kunnen een bericht verwijderen of een powerpost samenvoegen. Dit 'corrigeren' wordt vaak gedaan.

Let op dat het standaardmodel niet door elk staflid gehanteerd wordt, en dat het per staflid verschilt wat de sanctie is!
"καὶ θάνατος δὴ κατὰ ταὐτὰ ὁ μὲν κατὰ νόσους καὶ ὑπὸ τραυμάτων γιγνόμενος ἀλγεινὸς καὶ βίαιος, ὁ δὲ μετὰ γήρως ἰὼν ἐπὶ τέλος κατὰ φύσιν ἀπονώτατος τῶν θανάτων καὶ μᾶλλον μεθ᾽ ἡδονῆς γιγνόμενος ἢ λύπης." -Plato, Timaeus

Terug naar “Algemeen - Veel gestelde vragen over het forum (FAQ)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast