The Sims 1 : Hot Date Handleiding

Hier worden handleidingen geplaatst met betrekking tot de Sims 1.
Plaats reactie
niekgrijz
Gebruiker
Berichten: 9
Lid geworden op: 04 jan 2015, 11:09
Contacteer:

The Sims 1 : Hot Date Handleiding

Bericht door niekgrijz » 21 okt 2015, 16:14

DE STAD
Belangrijk : Dit werkt alleen als de uitbreiding Hot Date is geïnstalleerd.

Voordat de Hot Date uitbreiding konden je Sims niet het huis verlaten. Nu hebben ze de optie om een taxi te bellen om naar de stad te gaan. Om dit te doen : koop een telefoon en klik erop met de muis. Je ziet nu verschillende opties, klik op ga naar stad er komt nu een taxi je ophalen. De rit kost 50 Simdollar (s).

Je wordt nu doorgestuurd naar een scherm dat lijkt op het scherm ‘’De Buurt’’ maar dan laat het alle openbare ruimtes zien. Ga met je muis over de gebouwen en je krijgt een beschrijving te zien. Om ergens heen te gaan klik simpelweg op het gebied.

Eenmaal aangekomen kun je niet de Koopmodus of Bouwmodus gebruiken. Je kan maar 1 sim besturen als je naar de stad gaat, dit heeft een technische reden. In de stad kun je alles doen wat je maar wilt. Er zijn winkels, restaurants, recreatie en meer. Op het moment dat je aankomt in de stad zullen er andere buren uit de buurt verschijnen. Andere families die je hebt gemaakt zullen soms ook langskomen. Maar er zullen geen sims uit andere buurten verschijnen, speel je in Buurt 1 zullen er geen sims langskomen uit Buurt 2.

Er zijn speciaal voor het stad nieuwe interacties bijgevoegd zoals ‘’Op date vragen’’. Het antwoord van de sims kan verschillen door de toestand waarin ze verkeren en jullie relatie met elkaar. Als je iemand uitvraagt en de relatietoestand is -5 is er een grotere kans dat deze sim nee zegt.

Het opslaan en het verlaten van het stad. Op elk stad kavel staat een grote gele telefoon, deze telefoon is te gebruiken om kosteloos naar huis te gaan of naar een andere plek (50s). Om het spel op te slaan moet je eerst naar huis gaan. Als je het spel afsluit of stopt als je nog in het stad bent zal je de volgende keer dat je het spel laadt weer thuis zijn.

DATEN EN MET VRIENDEN OP STAP GAAN
Je kunt samen met een andere volwassene naar de stad gaan. Om samen met iemand naar de stad te gaan heb je drie opties :
1. Sim2 is op bezoek/woont met Sim1 (het actieve personage), klik op Sim2 en kies de interactie ‘’Uitnodigen naar stad’’. Of deze sim ja of nee zegt ligt aan de gemoedstoestand van deze sim of hun relatie . Zo ja belt Sim1 automatisch een Taxi.
2. Sim1(actieve personage) is al in de stad en ziet Sim2. Klik op Sim2 en klik vervolgens op de subcategorie : ‘’Vraag…’’. Er verschijnen twee opties : ‘’Laten we samen iets doen.’’ ‘’Neem mee op date.’’ De eerste is voor vrienden gemaakt en de tweede voor romantische gelegenheden.
3. Sim1(actieve personage) is thuis en Sim2 is in zijn/haar eigen huis. Klik op de telefoon, bel buur en haal Sim2 uit de lijst. Er verschijnen nu drie opties : ‘’Praten’’, ‘’Uitnodigen’’ ‘’Ergens heengaan’’. Klik de derde en er verschijnen nog twee opties : ‘’Uitnodigen naar stad’’ ‘’Uitnodigen op vakantie’’. Als de uitnodiging geaccepteerd wordt word er automatisch een taxi gebeld en kies je een gebied om heen te gaan.

Eenmaal in de stad verschijnt er een blauw kristal boven het hoofd van je gezelschap, dit kristal laat zien of deze sim het leuk heeft of niet (Net als het groene kristal boven het actieve personage), hoe blauwer hoe beter. Als dit kristal paars of zelfs rood wordt heb je een probleem. Je kunt namelijk niet je date besturen als je in de stad bent zelfs als diegene bij je woont. Als het kristal rood is klik je de sim en klik : ‘’Vraag’’ ‘’Hoe gaat het?’’ De sim verteld welke behoefte het laagst is en probeer die behoefte zo snel mogelijk te vullen.

Je date volgt je overal en doet alles wat jij doet, als je eten besteld bestel je het voor jullie samen (en betaal je ook voor twee). LET OP : Je date doet maar 1 ding tegelijk dus als je eten gaat bestellen en je zet alvast plassen in de wachtrij gaat je sim alleen mee naar de badkamer en slaat het eten over. 1 actie tegelijk dus. Als je de date wilt beëindigen zeg dan gedag tegen je date en ga niet zomaar weg, anders gaat jullie relatie een aantal stappen achteruit.

HET MAKEN VAN OPENBARE RUIMTES
Ga naar het ‘’De Buurt’’ scherm en zoek een kavel of huis uit die je wilt bewerken. Als er een huis staat ga er dan eerst met de bulldozer overheen. Zet de kavelstatus op Openbaar i.p.v. woonkavel. Het maken van een openbare ruimte werkt hetzelfde als de Bouwmodus/Koopmodus, je kunt een restaurant, winkel etc. maken zonder geld te verspillen. Als je bijvoorbeeld een ijscokraam plaatst komt er automatisch in de leef modus een werknemer achter te staan. Als je de kavel opslaat komt er een scherm waarin je de naam en omschrijving toevoegt aan de kavel.

Om winkels te maken heb je 3 dingen nodig : een kassa, een platform voor de kassa en iets om te verkopen. In de Koopmodus klik je winkel en kun je al deze items vinden. Een antieke kassa laat een werknemer in unifrom verschijnen terwijl een moderne kassa iemand laat verschijnen in gewone kleren. Dit helpt om je winkel een bepaalde sfeer te geven.

(Binnenkort meer :mrgreen: )
Gebruikersavatar
Bee
Staflid
Berichten: 3222
Lid geworden op: 17 nov 2014, 10:14
Contacteer:

Re: The Sims 1 : Hot Date Handleiding

Bericht door Bee » 21 okt 2015, 20:32

Hee, wat leuk!! Een handleiding voor sims1!! Ga vooral zo door ... :jazeker:
Don't let anybody tell you what you cannot do ...
Plaats reactie

Terug naar “Handleidingen”