Geld verdienen - Handleiding

Hier worden handleidingen geplaatst met betrekking tot de Sims 1.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4147
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Geld verdienen - Handleiding

Berichtdoor tarac » 17 Nov 2014, 14:23

Geplaatst door Supercop op het oude forum

Hoi allemaal,

We lezen deze tekst met de gedachte dat er geen cheats bestaan...
Geld, daar maak je je sim gelukkig mee. Eerst laat in een lijstje zien met uitgaven:

- Rekening
- Vervanging van meubilair (er gaat wel eens wat stuk)
- Diensten(dienstmeisje,reparateur,tuinman)
- Huisdieren mocht je die hebben
- Eten
- Vakantie(als je op vakantie hebt)

Deze lijst kan je zeer makkelijk beperken. Je sims gaan voorzichtiger om met hun meubilair, de tuin doet doet je sim zelf, net als de afval. En ja, die reparateur vraagt 50 simdollars per uur(daar kan je 5X een avondmaal mee bereiden, of een lekkere pizza mee laten bezorgen en 10 dollar overhouden). Dus wat kan je dan doen? techniek bestuderen en je sims die lekkende kraan of die kappotte computer zelf repareren. En de huisdieren, als je 2 dieren hebt is één etensbakje genoeg. Mocht je nou 4 dieren nemen, neem er dan maar 2(bakjes dan). En de sims hoeven niet elke avond pizza te eten, of lekker in de stad. Je sim kan natuurlijk ook koken bestuderen, wat in sommige beroepen nog handig kan zijn ook. Nog twee voordelen van de vaardigheid koken, het balkje honger word weer snel groen, en hij of zij gaat beter om met de keuken. Dan komt er geen brand, en dat spaart ook weer geld! En vakantie? nee, kost 500 simdollars, plus hotel, plus hapjes en eventuele andere leuke zaakjes. Laat je sim in contact komen met andere gezellige sims, en het balkje sociaal gaat ook weer op groen. En voor de plezier kan een flipperkast, goedkoop biljard of een boekenkast uitkomst bieden.

Rekeningen

Rekeningen, zulke vervelende dingen. Maar weet jij ook hoe de rekeningen worden berekent? Het ligt aan de grootte van het huis plus meubels, en electriciteit. Dus ga niet te royaal wonen, dat gouden beeld van david mag ook wel weg, en doe netjes tv en radio uit als je niet meer kijkt of luistert. Een gemiddeld huishouden(papa, mama en kindje) die in een modaal huis wonen, krijgen gauw rekeningen van 290 simdollars. de rekening krijg je altijd per 3 simdagen.

Brand, lekkage etc...

ook dit kan schade(in je sims portomonee) veroorzaken. Laten we het eerst over brandjes hebben.Alles kan branden(als je de magische lamp van het rijke leven hebt, maar vooral zijn de spontane branden van electrische voorwerpen zoals computers, tv's, oven/magnetrons, maar ook fornuis en open haart. Bij brand kan je natuurlijk even naar de telefoon gaan om de brandweer te bellen, maar voorkomen is beter dan genezen. Dus voor de keuken kan je beter je kookvaardigheid verbeteren. Maar ook kleine dingetjes zoals brandmelder in elke kamer wat maar 50 simdollar kost helpt. Hij staat rechtstreeks in verbinding met de brandweer die dan snel naar je huis gaat. Ook heb je al gauw dat apperaten kapot gaan. kraan, bad, wc kunnen lekken, terwijl TV, radio, computer ook kapot kunnen gaan. En dan zou je de reparatuur kunnen optrommelen, maar die maakt je al gauw wat lichter. Dus kan je het zelf opknappen. Het duurt alleen heel lang. Als je echter techniek bestudeert gaat het naarmate je er beter in word sneller. Zo hou je gemakkelijk 50 simdollar over, en het kan van pas komen als je promoveert in een baan. Vervolgens heb je bij beestenboel ook nog mollen. lees het groene tekst niet als je geen beestenboel hebt.

Je hebt ook mollen in het spel. Deze komen gezellig je tuin mollen, en dan moet je de dierenienst bellen. Deze vragen ook geld. Hiertegen is niks te doen.

Ook heb je de dief. Deze ordinaire struikrover komt van deur tot deur om gezellig je meubels mee te nemen.(diefje heeft een kleine zak maar een tv of een biljard gaat er zo in :+ ) Tja, je kan de politie bellen.... Als die er echter is heeft de dief al de benen genomen en de kans dat hij dan gepakt word is klein. Een alarm voor 130 simdollars biedt uitkomst, maar plaats die alleen waar een deur naar buiten is. net als voor het brandalarm is het inbraak alarm actief in 1 kamer en komt er meteen een politieagent(e).

Studeren

Mocht je een serieuze sim hebben, dan is het verstandig om flink je blokken op de vaardigheden die hij bij het beroep nodig zal hebben. Zo krijgt hij sneller promotie, en verdient hij dus meer! bovendien is het in zijn prive leven ook nog handig!

De 5 vrekkentips

1: ben je lui of actief? laat de tuinman en het dienstmeisje maar. scheelt geld wat gebruikt kan worden voor leukere dingen
2: buiten de deur eten? tuurlijk niet! zelf leren koken en dan een lekkere maaltijd nemen!
3: als je trouwt met een andere sim word zijn of haar geld toegevoegd aan dat van jou! sla dus een rijk iemand aan de haak!
4: wees niet lui maar zoek een baan. In de krant kan je 1 baan vinden per dag, en op de computer 3
5: ga goedgehumeurd naar je werk

Terug naar “Handleidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten