Sims-1 spelen - uitleg

Hier worden handleidingen geplaatst met betrekking tot de Sims 1.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4151
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Sims-1 spelen - uitleg

Berichtdoor tarac » 17 Nov 2014, 14:38

Geplaatst door Maxiime op het oude forum
Hey, Als je niet-echt-zo-goed weet hoe the sims 1 werkt, heeft Strice hier wat stappen neer gepleurd, en heeft Maxiime het iets bewerkt!

Het Begin
1. Je hebt the sims geinstaleerd, maak een familie aan! Klik op het aller eerste logo dat je ziet (er staan 3 personen op) als het scherm zich opent zie je al een paar families staan. Die zou je eventueel ook kunnen gebruiken. Maar wil je liever een eigen familie aanmaken, klik dan op het logo met de plus voor 3 personen.
Typ een familienaam in (achternaam) en klik het logo maak een nieuwe sim aan. (plusje en dan een persoon) Als eerste vul je een naam in voor je nieuwe sim,en dan bepaal je zijn/haar uiterlijk. je kunt je personage een jongen,meisje,man of een vrouw laten worden. Je kunt tussen de huidskleuren blank (zoals nederlandse huidskleur) , lichtbruin, en donkerbruin.daarna bepaal je de kleding, en tot slot je persoonlijkheid.je hebt 25 persoonlijk heidsstreepjes die je kunt verdelen over speels,aktief,netheid,uitgaan en aardig. als je wilt kun je ook nog een biografie maken van je sim.ben je tevreden? klik dan op oke ( ik weet niet meer precies wat er staat maar iets in die richting). Als je een persoon wilt bewerken, klik dan op de potlood. en als je een sim uit je fam. wil trappen klik dan op het prullenbakje. Wil je meer mensen in je familie, start dan weer van voor afaan. als je klaar bent met een familie maken klik je op oke, er komt een schermpje, wat vraagt of je het zeker weet, klik op ja. Je kunt een familie niet meer bewerken!!

2.Je hebt je familie gemaakt! selecteer een familie door een fam aan te klikken.
Klik op Move in (het huisje) en plaats je familie in een huis. Nu begin je met het inrichten of bouwen van een huis. Ik zou beginnen met de geldcode in te voeren,zodat je meer geld hebt voor meubels enz te kopen. Als je de geldcode in wilt voeren klik dan op CTRL+SHIFT+C er komt een balke boven in je scherm te staan,voer klapaucius in, met eventueel de herhalingscheat: ;!;!;!;! dit verdubbelt de cheat.Klik op het plaatje met een meubel erop.Er staan allemaal catogorieen, met keuzen tussen meubels voor je slaap,eet,keuken,wc en fun kamer. Klik bijvoorbeeld op het plaatje van electronica, en selecteer dan een tv ofzo. Sleep de tv naar je gewenste plek,enzo ga je door met alle meubels. Je sims moeten ook plezier kunnen hebben, en dat kan door middel van een computer,tv,flipperkast, enz. gebeuren..

Als je op een sim klikt (plaatje) zie je een paar vakjes, humeur , dat is hoe een sim zich voelt, persoonlijkheid dat is de persoonlijkheid van de sim. werk hier zie je info over zijn werk en huis daar zie je info over je huis, (hoeveel kamers je hebt enz.)

Zorg dat je sim op tijd eten krijgt, naar de wc gaat,douchet en gaat slapen. Anders kan het nog verkeerd uitpakken.

Er zijn 6 vaardigheden, die heb je bijv. nodig voor je werk. Hoe je de kan verdienen staat hier

Koken Een boekenkast en een stoel - opdracht leren koken
Techniek Een boekenkast en een stoel - opdracht techniek bestuderen
Charisma Een spiegel - opdracht toespraak oefenen
Lichaam Een hometrainer - opdracht trainen
Inzicht Een schaakspel en een stoel - opdracht spelen
Creatief Een gitaar of een piano - opdracht spelen

Huis bouwen
Als je wilt muren wilt plaatsen klik je heel simpel, op het logo met het huisje. Klik op het plaatje met een muur erop. selecteer een gewenst muur/hek en klik op een plek waar je de muur wilt hebben en sleep het naar andere hokjes, houd de muisknop ingedrukt. wil je de muur verwijderen, klik dan op CTRL en ga over de muren heen. Je kunt ook een zwembad maken, klik op het plaatje met de druppel en klik op het water. Klik op een vakje en voila, al een stukje zwembad! als je je zwembad klaar hebt, vergeet dan niet een duikplank en een trapje erin te plaatsen, anders kunnen je sims verdrinken.

Begroeiing
Wil je bomen en bloemen planten?
Klik dan op het logo met het huisje en dan op de boom.
Je hebt keuzen tussen een aantal bomen en planten, deze kun je buiten plaatsen.

De telefoon
Je kunt mensen uit de buurt bellen via de telefoon. je kunt daar tevens de politie,brandweer,pizza,repareerman,dienstmeid en tuinman mee bellen. Door mensen uit te nodigen kun je vrienden worden.Je mag de politie en de brandweer niet onnodig bellen, daardoor kun je een boete oplopen.

Er kan ook onverwachts Brand of een inbreker komen, zorg dat je een Brandmelder en beveiliging hebt hangen.

De krant
Elke morgen komt de krant, en om de 3 dagen komt een rekening,de rekining moet je betalen,anders komt er iemand meubels bij je weghalen.

Job/School
Je sim moet natuurlijk ook inkomen hebben, dat kan door een baan te zoeken via de krant of de computer. Je sim word elke dag op een vaste tijd opgehaald,en door skills te oefenen, kan je sim in een hoge rang komen en meer opslag krijgen. zorg wel dat je sim elke dag op zijn werk aanwezig is, anders word hij na 2 dagen nie komen, ontslagen!

Kinder moeten verplicht naar school. Als ze hele lage cijfers hebben (deze kun je omhoog laten gaan door te laten studeren, kan via een boek en de computer) Of vaak niet komen, kunnen ze naar het leger worden gestuurd, en verdwijt het kind uit je familie.

Het spel
Als je wilt spelen klik dan op het knopje met de personen erop.
Je kunt werk zoeken via de computer en de krant. Laat je sims hun skills oefenen, zodat ze in dingen beter worden. Bijv koken, als je daar nog geen skills hebt, kan het gebeuren dat er brand komt.

De liefde
Als een sim een andere sim heel aardig vind en verlief worden en beginnen te zoenen, kunnen ze vragen om een baby. deze moet je goed verzorgen, anders word je baby door iemand opgehaald. Je baby word als je het goed doet na 3 dagen kind. De adoptieservice kan ook bellen om een kind te adopteren.

Trouwen kan ook, een sim vind een andere sim uit een ANDER HUIS heel aardig, en ze krijgen een relatie. Je moet hem/haar wel vaak opbellen anders lukt het natuurlijk niet.Je sim kan vragen op een gegeven moment om te trouwen, deze sim word toegevoegd aan je familie!(Als ze het accepteerd)

Vrienden
Vrienden maken is ook belangrijk in het leven van een sim.
Vrienden kun je maken door af en toe mensen uit de buurt op te bellen, en te vragen of ze op visite willen komen. Als ze elkaar voor 50% aardig vinden, worden ze vrienden.Je moet ze wel een aantal keer op bellen om nog eens te komen, want anders kan je vriendschap verbroken worden. Het is ook belangrijk dat sims die in hetzelfde huis wonen,ook bevriend met elkaar worden.

De Uitbereidingspakettenp
Uitbereidingspakketten voor the sims 1 kun je ook aanschaffen,dat maakt het sim leven net iets leuker. De volgende uitbereidings zijn er :
Sims 1
Sims 1 Deluxe = Sims 1 + Het Rijke Leven
Sims 1 DubbelDeluxe = Sims 1 + Het Rijke Leven + Party
Sims 1 Het Rijke Leven
Sims 1 Party
Sims 1 Hot date
Sims 1 Op vakantie
Sims 1 Beestenboel
Sims 1 Superstar
Sims 1 Abracadabra

Uitbereidingen in het heel kort:

The Sims: Deluxe bestaat uit verschillende onderdelen. De basis bestaat uit de originele Sims-game waarin je een hele buurt vol Sims kunt creëren en hun leven kunt sturen naar je eigen inzicht. Daarnaast bevat Deluxe het uitbreidingspakket Het Rijke Leven waarin je je Sims waanzinnige situaties kunt laten beleven in waanzinnige omgevingen.

Simscreator (onderdeel van Deluxe
Met de simcreator kun je kleding van je sim leuker maken, of zelf helemaal een nieuw ontwerp maken! Klik op een kledingstuk en klik dan op sim klerenkast.
Daar staan patronen en kleding die je kunt veranderen. Ook staat er simschil
je kunt daar kleding opschilderen

The Sims™ Party! maakt van The Sims één groot feest! Nu verkrijgbaar als onderdeel van The Sims Super Deluxe.

In The Sims Hot Date mag je koppelaar spelen voor je Sims en kijken hoe de vonken overspringen of hoe het vuur uitgaat als een nachtkaars. Trakteer je Sims op een diner voor twee bij kaarslicht in het chicste restaurant van de stad, of stuur ze 's avonds het park in voor een spannend afspraakje.

Zullen je Sims ware liefde vinden of zijn ze voorbestemd hun leven lang lid te blijven van de alleenstaandenclub? Ontdek of inderdaad op ieder potje een dekseltje past... of vermaak je gewoon met het uitproberen!

Op vakantie! Neem je Sims mee op een onvergetelijke vakantie!
Laat ze een weekendje bakken op het strand, zich uitleven in het bos, of chillen in een winterwonderland. Of ze nou met de hele familie op pad gaan of een romantisch onderonsje beleven, je Sims hebben altijd genoeg te doen op Vakantie-Eiland.

Beestenboel! Zoals alle fans van The Sims™ wel weten, miste er altijd iets in hun virtuele buurten… huisdieren. In The Sims Beestenboel kun je nu een harig vriendje toevoegen aan de familie van je Sims. In een gloednieuwe uitgebreide buurt met parken, dierenwinkels, cafés en markten kunnen de Sims en hun huisdieren lekker aan alles snuffelen, de boel verkennen en hun buren leren kennen.

In het uitbreidingspakket* The Sims™ Superstar zijn de Sims klaar voor een close-up. Als speler kun je nu al je fantasieën over beroemd en rijk zijn werkelijkheid laten worden. Probeer het tot Popster, Filmster of Supermodel te schoppen en leef het leven van een beroemdheid. De vernieuwde gameplay, nieuwe sociale interacties en een gloednieuw spelgebied vormen je toegangskaartje tot de wereld der megasterren. Worden je Sims levende legendes of zijn het eendagsvliegen die als bordenwasser eindigen? Winnen ze de felbegeerde Simmy of wordt het reclamespotjes voor wasmiddelen inzingen? In The Sims Superstar heb jij in de hand wie idool wordt, en wie niet.

In het uitbreidingspakket* The Sims™ Abracadabra krijgen je Sims magische krachten en kunnen ze spreuken uitspreken die leuke of ondeugende effecten hebben. Met een nieuwe, kermisachtige locatie, meer dan 175 nieuwe voorwerpen en een heleboel nieuwe maffe personages, is The Sims Abracadabra het grootste uitbreidingspakket dat ooit is verschenen. Je kunt ingrediënten voor magische bezweringen maken, verzamelen of zoeken. Je kunt hulp in de huishouding krijgen door middel van magische bedienden, irritante buren in kikkers veranderen, of zorgen dat die onbereikbare Sim verliefd op je wordt. Maar pas op, spreuken kunnen de mist ingaan als je niet goed oplet. De buurt zal in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn.

Ik hoop dat dit voldoende uitleg was, mocht je vragen hebben, je kunt me altijd mailen.

Hier wat cheat codes:
(het cheat venster open je door op ctrl+shift+c te drukken)

Kaching 1000 Simoleons
Rosebud 1000 Simoleons
! Herhaal laatste code
; Scheidt meerdere codes van elkaar

Gouden tip: Als je ;!;!;! oneindig achterelkaar doet, én je zet er een 1 achter, staat er Sorry, No cheat 'ofzo'. Houd enter ingedrukt, en het geld stróómt binnen!:D


autonomy # Verander het zelfstandige bewustzijnsniveau (#=1-100)
draw_all_frames on/off Alle frames in beeld aan/uit
edit_char Opent het Create-A-Character scherm en maak zelf je personage
grow_grass # Verander hoogte van het gras (#= 1-150)
history Familiegeschiedenis verwijderen
interest Verander interesses en persoonlijkheid
lot_size # Groote tuin veranderen in #
map_edit on/off Map editor aan/uit
prepare_lot Onderzoek en repareer de tuinobjecten die stuk zijn.
route_balloons on/off Basistutorial aan/uit
set_hour # Verander de tijd (#=1-24)
set_speed # pas de speelsnelheid aan (#=+1000 tot -1000)
sweep on/off trucs aan/uit
tile_info off titel aan/uit
water_tool je huis zal nu op een eiland staan

Terug naar “Handleidingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast