Pagina 1 van 1

My Book Live verbinden

Geplaatst: 04 okt 2020, 20:13
door BanaanZombie
Omdat ik een beetje ten einde raad ben met dit ding, dacht nou kan altijd hier nog proberen.

Er staat hier nog een oude MyBookLive, van WD. Ik was wat foto's kwijt waarvan ik dacht dat die op mijn eigen externe harde schijf zouden moeten staan, maar dat staan ze niet dus kwam ik bij deze terecht. Dit is een schijf waar je alleen inkan met internet. Er is geen usb mogelijkheid. En laat nou net dat internet gedeelte niet lukken.

De schijf zit met een netwerkkabel in de router, aan het stroom, lampjes branden. Ik wil verbinding maken via de laptop met de schijf en krijg deze melding:

Netwerkfout.
Geen toegang tot \\MYBOOKLIVE

Ik kan ook inloggen via een ander incoontje. Daar kan ik echt niet bij de bestanden, alleen de gegevens zien. Het ip adres is niet hetzelfde als die van mn router, dat was goed had ik gevonden. Maar veel verder dan dat kom ik niet. Ik kan echt niets nuttigs vinden. Als ik daat ingelogd ben geeft hij ook direct een melding dat de netwerk verbinding niet werkt. Laptop zit op dezelfde wifi, dat was vroeger nog wel eens uitsaging omdat we 2 netwerken hadden. Nu echter maar 1.

Op mn mobiel kan ik het niet proberen omdat de app simpelweg te oud is voor de huidige telefoons.

Iemand ideeën?

Eind conclusie is in ieder geval: nooit een schijf kopen waar je alleen maar via een netwerk kabel bij kunt lol

Re: My Book Live verbinden

Geplaatst: 04 okt 2020, 21:16
door WALUIGI96
Probeer anders eens het volgende:
Typ in je webbrowser het volgende in "MYBOOKLIVE/" (met de /)
En druk op Enter,
Kan je dan wel iets zien?

Of in Windows verkenner, in plaats van de naam, het IP-Adres intikken (waardoor je uitkomt op zoiets als "192.168.178.0//")