Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Hier kan je algemene technische vragen stellen.
Gebruikersavatar
Bananenmoes
Gebruiker
Berichten: 89
Lid geworden op: 08 Dec 2014, 18:03
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Bananenmoes » 23 Sep 2015, 19:27

BanaanZombie schreef:Je kunt je kaart etc niet veranderen op een laptop. Je kan PROBEREN te spelen, maar je kaart heeft gewoon te weinig eigen geheugen. Dat resulteert tot veel vastlopen etc. Update hem ing


Bedankt voor het meedenken! Proberen te spelen heb ik al gedaan en elke keer valt die om de 5 minuten uit dus dat is geen optie meer. Wat bedoel je met updaten, het spel of de laptop?
Gebruikersavatar
BanaanZombie
Staflid
Berichten: 2936
Lid geworden op: 16 Nov 2014, 11:40
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor BanaanZombie » 23 Sep 2015, 19:40

Music and Love are the most powerful things in the world

When you're with the one you love, It's not hard to smile. It's hard not to smile
cheyenne_
Gebruiker
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 Dec 2014, 15:18
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor cheyenne_ » 02 Okt 2015, 10:17

Hoi,

Ik wil graag een nieuwe laptop kopen en ik zit te twijfelen tussen deze drie:

http://www.dell.com/nl/p/inspiron-15-55 ... 559-laptop
http://www.laptopshop.nl/product/637228 ... m170t.html
http://www.laptopshop.nl/product/637226 ... x847t.html

Ik zou graag willen weten of ze geschikt zijn om alle uitbreidingen van de Sims 3 (hoeft niet op hoge instellingen), en zo ja, welke is de beste?

Alvast bedankt.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4056
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor tarac » 02 Okt 2015, 12:10

de middelste is de beste
cheyenne_
Gebruiker
Berichten: 5
Lid geworden op: 05 Dec 2014, 15:18
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor cheyenne_ » 02 Okt 2015, 12:12

Bedankt!
Eslimoni
Gebruiker
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Feb 2015, 11:12
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Eslimoni » 07 Okt 2015, 18:38

Goedenavond,

Aangezien mijn huidige laptop is overleden, ben ik op zoek naar een nieuwe laptop. Ik speel er Sims3 op met bijna alle uitbreidingen. De laptop is tevens voor schoolwerk. Ik twijfel tussen de volgende laptoppen, ik heb de specificaties er onder gezet. Zoals u ziet is het allemaal HP, dit merk heeft mijn grote voorkeur. Hopelijk kunt u mij helpen met mijn keuze. Alvast ontzettend bedankt.

1. http://www.bol.com/nl/p/hp-15-af022nd-l ... 045729179/
HP 15-af022nd: 462 euro
Windows 8.1
Videokaart: AMD Radeon HD 8400 Graphics
8 GB geheugen
Processor snelheid: 2.0

2. http://www.bol.com/nl/p/hp-pavilion-15- ... 049272276/
HP: 499 euro
Windows 10
4 GB geheugen
Videokaart: AMD Radeon R3 Graphics
Processor snelheid: 1.8 (maar meerdere processor kernen?)

3. http://www.bol.com/nl/p/hp-probook-455- ... 028913084/
611 euro
4 GB geheugen
Windows 7 professional
Videokaart: AMD Radeon R4
Processorsnelheid: 3.0

4. http://www.bol.com/nl/p/hp-pavilion-15- ... 049737947/
549 euro
Windows 10
8 GB geheugen
Videokaart: AMD Radeon R5 Graphics
Processorsnelheid: 2.5

5. http://www.wehkamp.nl/elektronica/lapto ... 86&IsSeg=0
489 euro
Windows 10
8 GB geheugen
Videokaart: AMD Radeon R5 Graphics
Processorsnelheid: 2.2

6. http://www.bol.com/nl/p/hp-pavilion-15- ... 049737949/
639 euro
Windows 10
8 GB
Videokaart: AMD Radeon R6 Graphics
Processorsnelheid: 1.8 – 3.2
Laatst gewijzigd door Eslimoni op 07 Okt 2015, 21:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BanaanZombie
Staflid
Berichten: 2936
Lid geworden op: 16 Nov 2014, 11:40
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor BanaanZombie » 07 Okt 2015, 20:42

Ik heb op dit moment even geen tijd om ze allemaal te bekijken, maar ik moet gewoon even zeggen dat ik HP persoonlijk niet super vind. De laptop die ik heb van HP is absoluut niet stevig en ik ben constant bang dat er wat losschiet
Music and Love are the most powerful things in the world

When you're with the one you love, It's not hard to smile. It's hard not to smile
Gebruikersavatar
Sven
Forumbeheerder
Berichten: 2078
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 22:30
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Sven » 07 Okt 2015, 21:05

Huh, bij alle laptops staat er volgens mij bij "videokaart geheugen - gedeeld". We moeten het geheugen weten, anders kunnen we er niets mee, maar er staat me ook iets bij dat als het geheugen gedeeld is, dat je dan niet echt ver komt... hetzelfde is met een onboard videokaart (dat op alle laptops is), volgens mij gaat dat niet werken.
Maar wacht even het oordeel van iemand anders af, kan best dat ik het verkeerd lees, heb niet echt verstand van laptops.

Je geeft zelf al aan dat je het gaat gebruiken voor schoolwerk, maar als je het niet per sé overal naartoe hoeft te nemen, koop dan alsjeblieft voor de liefde van Cenarius een desktop (een PC met een echte kast). Een normale laptop is simpelweg ongeschikt.
"καὶ θάνατος δὴ κατὰ ταὐτὰ ὁ μὲν κατὰ νόσους καὶ ὑπὸ τραυμάτων γιγνόμενος ἀλγεινὸς καὶ βίαιος, ὁ δὲ μετὰ γήρως ἰὼν ἐπὶ τέλος κατὰ φύσιν ἀπονώτατος τῶν θανάτων καὶ μᾶλλον μεθ᾽ ἡδονῆς γιγνόμενος ἢ λύπης." -Plato, Timaeus
Eslimoni
Gebruiker
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Feb 2015, 11:12
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Eslimoni » 07 Okt 2015, 21:28

Sven schreef: Je geeft zelf al aan dat je het gaat gebruiken voor schoolwerk, maar als je het niet per sé overal naartoe hoeft te nemen, koop dan alsjeblieft voor de liefde van Cenarius een desktop (een PC met een echte kast). Een normale laptop is simpelweg ongeschikt.


Toch heb ik op mijn vorige laptop, Compaq pressario CQ61-445ed, weinig problemen gehad met sims3 en de uitbreidingen. Aangezien een laptop voor mij het handigste is, kies ik daarvoor. Een PC met kast komt er zeker, wanneer ik ook daar ooit de ruimte voor heb. :)
Eslimoni
Gebruiker
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 Feb 2015, 11:12
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Eslimoni » 08 Okt 2015, 22:06

Ik heb al een laptop gekozen, toch bedankt dat jullie er naar hebben gekeken!
Gebruikersavatar
GwnAnnem
Gebruiker
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 10:22
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor GwnAnnem » 23 Nov 2015, 16:02

Goeiemiddag! :)
Ik wil graag Sims 4 downloaden, maar ik weet niet helemaal zeker of mijn laptop het aankan...
Zouden jullie willen kijken of mijn laptop geschikt is voor de Sims 4?
Mvg,
GwnAnnem
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4056
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor tarac » 23 Nov 2015, 16:12

GwnAnnem schreef:Goeiemiddag! :)
Ik wil graag Sims 4 downloaden, maar ik weet niet helemaal zeker of mijn laptop het aankan...
Zouden jullie willen kijken of mijn laptop geschikt is voor de Sims 4?
Mvg,
GwnAnnem


Ik ben bang van niet, HD graphics en maar 1 GHz processor, dat zou toch minstens 2,0 GHz moeten zijn.
Maar ja, downloaden kost niets en je kan het altijd proberen.
Werkt het niet dan kan je de installatie weer verwijderen.
Gebruikersavatar
GwnAnnem
Gebruiker
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 Dec 2014, 10:22
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor GwnAnnem » 23 Nov 2015, 16:16

Oke, toch bedankt!
Apple
Gebruiker
Berichten: 11
Lid geworden op: 30 Nov 2015, 23:04
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Apple » 15 Dec 2015, 17:58

Hoihoi,

Ik kom ook even vragen of mijn laptop geschikt is voor Sims 3 en/of 4? Ik heb namelijk sinds vandaag een SSD schijf er in en 2 GB extra RAM geheugen. Ik wil de Sims gewoon kopen maar zou er enorm van balen als het niet eens werkt.

Edit;
ik zie trouwens dat ik wel op een heel oud bericht reageer..
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4056
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor tarac » 15 Dec 2015, 18:07

Apple schreef:Hoihoi,

Ik kom ook even vragen of mijn laptop geschikt is voor Sims 3 en/of 4? Ik heb namelijk sinds vandaag een SSD schijf er in en 2 GB extra RAM geheugen. Ik wil de Sims gewoon kopen maar zou er enorm van balen als het niet eens werkt.

Edit;
ik zie trouwens dat ik wel op een heel oud bericht reageer..


Vreemd genoeg kan ik je extra schijven niet ontdekken in je dxdiag
Ik zie eigenlijk alleen je ssd schijf en je dvd station
Knipsel.PNG

Als ik jou was zou ik toch meer eerst downloaden en kijken of het goed werkt.
Ik heb zo mijn twijfels over Sims 3 en 4
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Apple
Gebruiker
Berichten: 11
Lid geworden op: 30 Nov 2015, 23:04
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Apple » 15 Dec 2015, 18:11

Hmm okee dan.. Raar!
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4056
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor tarac » 15 Dec 2015, 18:17

Apple schreef:Hmm okee dan.. Raar!


Ik mis je oorspronkelijk C schijf - vóórdat je de SSD plaatste.
Dat was een schijf met 250 GB ruimte en die schijn je nu kwijt te zijn.
Leg het probleem eens voor aan diegene die de SSD geplaatst heeft.

Je hebt Windows 10
Klik met rechts links-onder op de taakbalk op het Wimndows-logo
Kies Schijfbeheer in het pop-up menu
Welke schijven zie je in het bovenste venster ?
Apple
Gebruiker
Berichten: 11
Lid geworden op: 30 Nov 2015, 23:04
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Apple » 15 Dec 2015, 18:31

Sterker nog.. schijfbeheer staat er niet tussen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4056
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor tarac » 15 Dec 2015, 18:49

Apple schreef:Sterker nog.. schijfbeheer staat er niet tussen.


Vreemd dat krijg in in Windows 10
menu.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Apple
Gebruiker
Berichten: 11
Lid geworden op: 30 Nov 2015, 23:04
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Apple » 15 Dec 2015, 19:02

tarac schreef:
Apple schreef:Sterker nog.. schijfbeheer staat er niet tussen.


Vreemd dat krijg in in Windows 10
menu.png


Ik heb alles uitgezocht maar zelfs bij 'zoeken' staat geen schijfbeheer.

Edit;
Ik heb het gevonden! Ik klikte bij de pop-up op Afsluiten en toen kwam het zelfde menu er voor. De afbeelding staat bij jou citaat maar dit wil niet veranderen hahahaha
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Gebruikersavatar
tarac
Forumbeheerder
Berichten: 4056
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 23:06
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor tarac » 15 Dec 2015, 20:27

Wie dus de SSD in jouw computer heeft geplaatst heeft de originele harde schijf ontoegankelijk gemaakt.
Ik vrees dat op de oude harde schijf de jumper Master niet naar Slave is verplaatst.
Laat dat even veranderen, is slechts een kwestie van een klein plastic dingetje achter op je oude harde schijf met een pincet op te pakken en een slotje verder terug te zetten.

zie filmpje op youtube

EDIT:
Ik realiseer me net dat we het hier over een laptop hebben met een SATA aansluiting en niet via IDE
In jouw geval is dus de originele Hard Disk gewoon omgeruild voor een SSD
Hier is dus geen sprake van Master of Slave.
Via een externe behuizing en een speciaal USB-kabeltje zou je de oude hard disk nog kunnen gebruiken als externe disk.
Mijn excuses voor de foutieve informatie.
Apple
Gebruiker
Berichten: 11
Lid geworden op: 30 Nov 2015, 23:04
Contact:

Re: Technisch - Is mijn/deze computer/laptop geschikt?

Berichtdoor Apple » 17 Dec 2015, 11:12

tarac schreef:Wie dus de SSD in jouw computer heeft geplaatst heeft de originele harde schijf ontoegankelijk gemaakt.
Ik vrees dat op de oude harde schijf de jumper Master niet naar Slave is verplaatst.
Laat dat even veranderen, is slechts een kwestie van een klein plastic dingetje achter op je oude harde schijf met een pincet op te pakken en een slotje verder terug te zetten.

zie filmpje op youtube

EDIT:
Ik realiseer me net dat we het hier over een laptop hebben met een SATA aansluiting en niet via IDE
In jouw geval is dus de originele Hard Disk gewoon omgeruild voor een SSD
Hier is dus geen sprake van Master of Slave.
Via een externe behuizing en een speciaal USB-kabeltje zou je de oude hard disk nog kunnen gebruiken als externe disk.
Mijn excuses voor de foutieve informatie.


De oude Hard Disk is juist kapot, dit is de reden dat er een SSD schijf is geplaatst. Dit is gedaan door een computer bedrijf. Ik ga zelf wel even op onderzoek haha. En anders probeer ik het gewoon en zie ik vanzelf wel of het lukt!

In ieder geval bedankt, Tarac! :duimomhoog:

Edit:
Ik heb de Sims 3 Starterspakket gekocht met Luxe en Na Middernacht. Tot nu toe doet hij het super goed! Nog beter zelfs dan een aantal jaren terug haha.
Marlo963
Gebruiker
Berichten: 19
Lid geworden op: 22 Dec 2015, 23:32
Contact:

Is deze laptop geschikt?

Berichtdoor Marlo963 » 22 Dec 2015, 23:41

Hoi iedereen,

Ik ben echt een leek wat betreft laptops en de specificaties. Nu heb ik de sims3 op een oude acer van 8 jaar oud en die draait gewoon amper nog. Ik ben dus echt toe aan een nieuwe laptop, ook zodat ik de sims 4 zou kunnen installeren en goed zou kunnen spelen. Nu vond ik een HP laptop voor een zacht prijsje (ik kan helaas geen laptop van 800€ bekostigen) maar geen idee dus of deze geschikt is. Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen.

Het betreft een HP ProBook 6460B Core i5 2,5GHz
1TB hdd
8 ram
windows 7 premium 64-bit

Maar ik kan nergens vinden welke videokaart erin zit.

Ik hoop dat iemand mij hier bij kan helpen:)
Gebruikersavatar
Sven
Forumbeheerder
Berichten: 2078
Lid geworden op: 15 Nov 2014, 22:30
Contact:

Re: Is deze laptop geschikt?

Berichtdoor Sven » 22 Dec 2015, 23:43

Volgens mij zit er een Intel kaart in de laptop, dus dat gaat hem niet worden.
Intel kaarten zijn niet geschikt voor de Sims.
"καὶ θάνατος δὴ κατὰ ταὐτὰ ὁ μὲν κατὰ νόσους καὶ ὑπὸ τραυμάτων γιγνόμενος ἀλγεινὸς καὶ βίαιος, ὁ δὲ μετὰ γήρως ἰὼν ἐπὶ τέλος κατὰ φύσιν ἀπονώτατος τῶν θανάτων καὶ μᾶλλον μεθ᾽ ἡδονῆς γιγνόμενος ἢ λύπης." -Plato, Timaeus
Marlo963
Gebruiker
Berichten: 19
Lid geworden op: 22 Dec 2015, 23:32
Contact:

Re: Is deze laptop geschikt?

Berichtdoor Marlo963 » 23 Dec 2015, 00:18

Hm chips jammer! Ik heb hem inderdaad gevonden het is een Intel HD Graphics. Ik weet echt niet waar ik moet zoeken naar een laptop. Ik zie door alle keuze de juiste niet meer zeg maar. Ik heb eigenlijk een budget van 450. Is het überhaupt wel mogelijk om een geschikte laptop te vinden binnen dat budget? Heb je misschien suggesties?

Bedankt voor je reactie!

Terug naar “Algemeen - Technisch spreekuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten