Handleiding - Huisdieren

Hier kunnen handleidingen geplaatst worden.
Gebruikersavatar
CSimsss
Oud-staflid
Berichten: 229
Lid geworden op: 16 nov 2014, 20:29
Contacteer:

Handleiding - Huisdieren

Bericht door CSimsss »

Geplaatst door fran op het oude forum

Sims 2 Huisdieren

Wat voor dieren kan je allemaal verwachten in Huisdieren?
- Katten, honden, vogels, buidelratten en er is ook nog een stinkdier dat zo nu en dan bij je sims op bezoek komt.

Hoe krijg ik huisdieren in mijn gezin?
Honden en katten kunnen op verschillende manieren bij het sims gezin komen.
- Familie creeren: Je kunt bijvoorbeeld via ‘Familie creeren’ nu je eigen unieke huisdieren maken, precies zoals jij het wilt. Als je klaar bent met het maken van je hond of kat kun je het beestje nu via de buurt bij elk gewenst gezin laten wonen.
Tip: geef je huisdier meteen bij het creeren ook een halsband! Mocht je huisdier weglopen, dan kunnen ze naar het baasje terug worden gebracht.
- Je kunt je sims familie ook met de telefoon de adoptiedienst laten bellen en dan kun je kiezen of je een volwassen kat/hond of een kitten/puppy wilt hebben.

Andere huisdieren kun je via de koopcatalogus kopen
- Vogels: Koop een vogelkooi in de koopcatalogus, zet die op de gewenste plaats neer en klik dan op de kooi om ‘m te vullen met de gewenste vogel.
- Buidelratten: Koop een hamsterachtige kooi, zet die neer en klik op de kooi om ‘m te vullen.
- Vissen: koop een aquarium, klik erop om te vullen.
Voor zover ik weet kan je het stinkdier niet adopteren of in huis laten wonen.

Persoonlijkheden
Zoals in het ‘echte’ leven zul je deze huisdieren ook moeten verzorgen, anders gaan ze dood of lopen ze weg. Je huisdieren (alleen katten en honden) kun je ook truukjes leren.. en net als echte dieren hebben ook zij ‘eigen’ persoonlijkheden: Genie – Sukkel, Hyper – Lui, Onafhankelijk – Vriendelijk, Aggresief – Laf, Slons – Pietlut.
Je huisdieren hebben een eigen wil, maar je kunt ze trainen door bepaald gedrag te ontmoedigen (straffen als ze bijvoorbeeld aan de meubels krabben) of aan te moedigen (belonen als ze in hun eigen dierenbed slapen).
Zonder cheats kun je de acties van je huisdieren niet annuleren. Je kunt ze wel sturen door bijvoorbeeld voor katten krabpalen te kopen/voor honden bijtbot te kopen etc. Etc.
Je kunt je huisdieren ook truukjes leren (hier, blijf etc.) door met de sim op je hond te klikken en ‘trainen’ te kiezen. Je kunt hiervoor ook een trainer inhuren via de telefoon.

Net als de sims heeft ook je huisdier behoeften. Zorg ervoor dat deze groen blijven. Koop een etensbak voor je kat/hond, een dierenbed, een kattenbak of laat je hond regelmatig uit. Was je hond/kat in het bad.

Fokken
Je sims kunnen ook fokken met hun katten en honden. De huisdieren geven hun eigen genen door aan de volgende generatie, dus je kittens/puppies hebben de uiterlijke en persoonlijkheids kenmerken van hun ouders.
Om te fokken moet je ervoor zorgen dat je een mannelijk en vrouwelijk exemplaar van een hond of kat hebt. Ook moet je ervoor zorgen dat de relatie tussen de dieren en je sim en de relatie tussen de beide dieren goed is en ze natuurlijk een goed humeur hebben. Verder heb je ook nog een hok nodig (buiten). Vervolgens klik je op een van beide huisdieren en kies je ‘puppy/kitten maken met ...’ en kies je de naam van het tweede huisdier. Als het goed is krijg je nu binnenkort een nestje. Je kunt echter niet aan de hond of kat zien dat ze drachtig is... als je hetzelfde melodietje als dat je ook hoort wanneer je sim 'kindje maken' heeft gedaan en zwanger is, dan zit je goed ;) en kun je over een paar simsdagen een nestje verwachten.

Een baan voor je huisdier?!
Ja.. je kunt je huisdier ook nog laten werken en ze krijgen ook nog geld ook!
Je kunt ze aan het werk zetten als reddingshond of in de showbizz.
De volgende carrieres kun je uit kiezen:
- Showbizz, Dienstverlening en Beveiliging
Net als bij je sims moeten de dieren ook aan bepaalde eisen voldoen (truukjes/kunstjes kennen) om promotie te krijgen. Als je huisdieren promotie krijgen, verdienen ze niet alleen meer simoleons maar ze spelen ook codes vrij voor nieuwe vachtkleuren, halsbanden etc!

Tips
- Ben je je hond of kat zat? Dan kun je ter adoptie aanbieden via de telefoon.
- Ben je wel gek op je dieren? Zorg er dan voor dat je ze goed verzorgt en behandelt, anders komt er iemand van de dierencontrole langs die al je huisdieren meeneemt!
- Zorg ervoor dat je sims (of in ieder geval 1 sim van het gezin) een goede relatie ontwikkelt met de hond of kat, anders kan het dier wel eens de neiging hebben om weg te lopen!
- Mocht je huisdier weglopen, als ie een halsband om heeft heb je grote kans dat hij terug wordt gebracht door een vriendelijke buur. Als je huisdier op dat moment geen band omheeft, zorg er dan voor dat je z.s.m. via de telefoon ‘wegloper opgeven’ kiest.. hoe eerder je dat doet, hoe meer kans je hebt dat je huisdier terug komt.
- Geef je dieren de spullen die ze nodig hebben. Zo kun je een poes het beste een krabpaal geven om te voorkomen dat ie aan de haal gaat met je sims hun bankstel.
- Is de levensduur van je huisdier te kort? Wil je m nooit meer kwijt? Ga dan naar de wensenvervullers en geef je huisdier de ‘Brokken des levens’.


FAQ Huisdieren:
Hoelang duurt het voordat de puppies/kittens worden geboren?
Het duurt ongeveer 3 simsdagen voor je huisdier een nestje werpt (dus ongeveer net zo lang als bij je sims) Hoeveel het er zijn varieert ( meestal tussen 2-4 kittens/puppies).

Hoelang duurt het voor een kitten/puppy opgroeit?
Het duurt vier simsdagen voor ze volwassen worden en dan ongeveer 28 simsdagen voor ze oudere zijn.

Waarom krijgen mijn huisdieren geen puppies/kittens? Alles (relaties tussen sims en dieren) is goed!
Dit kan komen een aantal oorzaken...
- Het huishouden van je sims is al ‘vol’ en daardoor kan het niet meer, zorg dat er een aantal sims verhuist.
- Je sim is zwanger, huisdieren en sims kunnen niet tegelijk zwanger zijn.
- Je huisdier is al drachtig zonder dat je het weet.

Cheats huisdieren

Huisdieren acties annuleren:
boolprop PetActionCancel true

Controle hebben over je huisdieren
boolprop ControlPets on

Kittens en puppies niet ouder laten worden
boolprop DisablePuppyKittenAging true

Vrije wil van je huisdieren uitschakelen
boolprop PetsFreeWill false

Als je true gebruikt om de cheat in te schakelen, moet je false typen om de cheat weer uit te schakelen.
Afbeelding
The road is long, we carry on, try to have fun in the meantime
Plaats reactie

Terug naar “Sims 2 - Handleidingen & FAQ's”