Uitleg TeamViewer-ondersteuning

Als je vragen hebt over de werking van het forum, kijk dan even hier!
Gebruikersavatar
Achtergrondfigurant
Oud-staflid
Berichten: 108
Lid geworden op: 05 jun 2015, 13:51
Contacteer:

Uitleg TeamViewer-ondersteuning

Bericht door Achtergrondfigurant » 09 jun 2015, 16:04

Hallo allemaal!

Als je naar dit topic bent gestuurd door een staflid, dan wil diegene je waarschijnlijk proberen te helpen via een programma genaamd TeamViewer. In dit topic zal ik een en ander toelichten over de werking van TeamViewer, zodat je weet wat je kunt verwachten.
Geloof je het wel en wil je TeamViewer gelijk gebruiken? Scroll dan door naar het kopje "Hoe werkt het?".

Wat is TeamViewer?
Simpel gezegd is teamviewer een programma waarmee een ander toegang krijgt tot jouw PC. De ander krijgt precies te zien wat jij ook ziet op je beeldscherm. Diegene kan ook jouw muis bewegen. Verder is het programma erg geavanceerd, en kan de ander bijvoorbeeld ook bestanden naar jouw computer sturen, en kan er gechat worden tijdens de sessie. Verder zijn er nog wat opties die jullie hoogstwaarschijnlijk niet nodig gaan hebben, zoals voicechat en webcam.

Waarom TeamViewer?
Soms zal een staflid je vragen of je het goed vindt als diegene met je meekijkt via TeamViewer. De reden hiervoor is vrij simpel: vaak zijn dingen moeilijk uit te leggen met woorden, of begrijp je de instructies - om welke reden dan ook - niet. In dat geval is het erg prettig voor een staflid als hij of zij mee kan kijken en het probleem direct voor je kan proberen op te lossen. Ondertussen kun je ook chatten via Teamviewer, dus als je vragen hebt, dan kun je die gelijk stellen.

Is het veilig?
Kort gezegd: ja, het is veilig. Niet alleen omdat de verbinding met een zeer sterke encryptie is versleuteld (en er dus niemand mee kan kijken), maar ook omdat een staflid alleen maar met jouw computer kan verbinden wanneer TeamViewer op jouw computer aan staat, je jouw ID en jouw (TeamViewer)wachtwoord doorgeeft aan degene die jou gaat helpen. Let erop dat je ID altijd hetzelfde blijft, maar het wachtwoord na elke sessie weer verandert. Wel zo veilig, natuurlijk!
Verder is het belangrijk dat je ALLEEN BETROUWBARE MENSEN toegang geeft tot jouw PC! Simsforum-stafleden zijn áltijd betrouwbaar en zullen geen opzettelijke schade aan jouw computer toebrengen.
Verder heb je ook altijd controle over je muis. Degene die jou helpt kan jouw muis besturen, maar jij hebt ook nog controle! Zodra jij jouw muis beweegt, kan de ander hem niet meer gebruiken. Op deze manier kun je dus TeamViewer afsluiten, als de ander dat weigert te doen. Let er wel op dat je bij voorkeur je muis niet gebruikt als dat niet nodig is tijdens de sessie, aangezien degene die jou helpt dan telkens de muis niet kan gebruiken, en je dus geen haar opschiet. Natuurlijk kun je wel je muis gebruiken om de chatbox aan te klikken, als je even wat wilt vragen of zeggen. Degene die jou helpt ziet dat, en zal dan even wachten totdat jij je bericht getypt hebt.

Hoe werkt het?
Hier in enkele stappen uitgelegd hoe je TeamViewer aan de praat krijgt:

1. Klik HIER om TeamViewer te downloaden. (LET OP: het is niet nodig om TeamViewer te installeren, dit is een speciale downloadversie. Dus alleen downloaden en gelijk openen!)
2. Je krijgt het onderstaande venster te zien:

Afbeelding
Kopieer je 9-cijferige ID en je willekeurige wachtwoord, en stuur deze naar de persoon die jou assisteert.
3. Degene die jou assisteert kan nu met jouw computer verbinden en je verder helpen. Succes!

Vragen of zorgen? Laat het weten, we helpen je graag verder!
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen - Veel gestelde vragen over het forum (FAQ)”